52 kişi PFDK'ya

20
EXE RANK

`korkunc` `FENA`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
`korkunc` `FENA`
fft1mm1494975.jpg

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, şike iddialarına yönelik soruşturmayla ilgili olarak tutuklu bulunan 17, tutuklu olmayan 35 kişiyi Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk etti. TFF Yönetim Kurulu kararlarını açıklayan Başkan Mehmet Ali Aydınlar, kulüpler hakkında nihai karar beklenmeksizin, soruşturma dosyası kapsamında tutuklanan ve tutuklanma kararına yaptıkları itirazları reddedilen futbol ailesi mensuplarının, şike ve teşvik primi eylemleri çerçevesinde tedbirli olarak PFDK’ya sevk edilmesine karar verildiğini belirtti. TFF’nin PFDK’ya sevk ettiği isimler arasında tutuklu olarak, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Serdal Adalı ve Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu gibi önemli isimler de yer aldı.
Temsil hakları ellerinde alındı
Burada adı geçen kişilerin PFDK’ya sevk edilme nedeninin ise, “Disiplin Kurulu’na sevk edilen bazı yönetim kurulu üyeleri şu anda tutuklular. Tutuklu bulundukları halde imza atarak kulüplerini temsil edebilirler. Bu kararla bu temsil hakkı ellerinden alınmıştır” şeklinde açıklandı. Soruşturma kapsamında tutuklanmayan ve PFDK’ya sevk edilenler arasında ise Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Fenerbahçe Kulübü futbolcuları Sezer Öztürk ve Semih Şentürk de yer aldı.
3 gün içinde savunma verilecek
Konunun uzmanlarından alınan bilgiye göre, PFDK’nın buradaki işlem süreci, her zaman olduğu gibi yapılacak.
İsmi geçenler, 3 gün içinde savunmalarını verecek. Ardından toplantı yapılıp, bu kişiler hakkında karar açıklanacak. 7 gün içinde de verilen kararlar doğrultusunda, listedekilerin tahkime gitme hakkı bulunuyor. Gerektiği takdirde de Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, duruşma da isteyebilir.
Moskovalı Emenike kaçamadı!
Şike operasyonu kapsamında bir süre gözaltında tutulan ve ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılan Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Emanuel Emenike de, Profesyonel Disiplin Kurulu’na sevk edilenler arasında yer aldı. Şike olayları sonrasında Rus kulübü Spartak Moskova’ya transfer olan Emenike’nin isminin PFDK’da geçmesi, dikkatleri çekti. Ülkemizden ayrıldıktan sonra BBC’ye verdiği röportajda, “Türkiye’de çok zor günler geçirdim. Yaşadıklarım karşısında, futbol yaşantımı orada sürdüremezdim” diyen Nijeryalı oyuncunun bu karar sonrasında, Rus Ligi’nde ve Avrupa Kupaları’nda oynamasında bir engel olmadığı bildirildi. Alınan karara gerekçe olarak ise Emenike’nin, Türkiye’ye dönmesi halinde ‘tekrar yargılanabilme’ durumu gösterildi.

Liglerin fikstür tarihi belli değil

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, gizlilik kararının kaldırılmamasından ötürü net bir açıklama yapmazken, daha önce belirttikleri gibi Süper Lig’in 9 Eylül’de, Bank Asya 1.Lig’in ise 10 Eylül’de başlayacağını belirtti. Başkan, fikstür çekimi konusunda da herhangi bir aksiliğin olmadığını vurguladı, ancak net bir tarih açıklamadı. Önceki sezonlarda sezon başlagıcından 15 gün önce fikstürün belli olduğu göz önünde tutulursa, 10 günlük süreçte 2011-2012 sezon fikstür çekiminin yapılması bekleniyor.

Geri