Mac and Cheese Nasıl Yapılır

#Berkay

Yordunuz lan beni
Platin Üye
Katılım
9 May 2012
Mesajlar
3,986
Tepkime puanı
11
Konum
Bursa
mac-and-cheese1.jpg

Mac and Cheese Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 paket bukle makarna
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığ ıun
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 tatlı kaşığı hardal (damak zevkinize uymuyorsa kullanmamanızı öneririm)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri
  • 1/2 su bardağı toz parmesan peyniri
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Mac and Cheese Tarifinin Püf Noktası
Makarnanın haşlama süresini damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.Sosu içine çekmesi için makarnayı soğuk su ile durulamayın.
Mac and Cheese Tarifinin Pişirme Önerisi
Yumurta ve un yerine daha yoğun bir kıvam elde etmek için makarnaya 1 su bardağı kadar çırpılmış ekşi krema ekleyebilirsiniz. Ekşi kremayı süzme yoğurt ve çiğ kremayı karıştırarak hazırlayabilirsiniz. Baharatlı tatlardan hoşlanıyorsanız sos karışımına bir miktar rendelenmiş muskat cevizi ilave edin. Elbette arzu ettiğiniz makarna çeşidini kullanabilirsiniz.

Mac and Cheese Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir tencerede suyu kaynatın. Arzuya göre zeytinyağı eklediğiniz kaynar suda makarnayı, 8-10 dakika kadar haşlayın.
  2. Makarnanın peynirli sosu için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Unu; kokusu çıkıp, hafif bir renk alana kadar 1-2 dakika kadar kavurun.
  3. Kavrulan una soğuk sütü azar azar katıp, topaklanmaması için hızlı bir şekilde karıştırın. Tuz ve taze çekilmiş karabiberi ilave edin. Kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın.
  4. Ocaktan aldığınız sos karışımını ılınması için 3-4 dakika kadar bekletin. Yumurta sarısı, hardal, rendelenmiş cheddar peyniri ve toz parmesan peynirini ekleyin. Peynirler sosun kendi sıcaklığında eriyene kadar bir çırpıcı yardımıyla karıştırmayı sürdürün.
  5. Haşlanan makarnayı, suyunu süzdükten sonra sos karışımı ile harmanlayın. Isıya dayanıklı bir fırın kabına alıp, üzerini düzelttiğiniz peynirli makarnayı önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
  6. Peynirler eriyip, üzeri hafif bir şekilde kızardığı zaman hazırladığınız makarnayı fırından alın. 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra dilimlere ayırıp, servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
 

Bu çeriği görüntüleyen kullanıcılar (Kullanıcı: 0, Ziyaretçi: 1)

Yeni Konular

Sponsor Link

Üst