Belikırık Patlıcan Kebabı

3
EXE RANK

`~DeathGate~`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
23 Ağu 2012
Mesajlar
3,549
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
`~DeathGate~`
[attachment=o2206]

yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg

  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet domates
İç harcı için;
  • 500 gr kıyma
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 orta boy rendelenmiş soğan
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • 2 çorba kaşığı yağ
  • Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
Sosu için;
  • 50 gr tereyağı
  • 3 çorba kasığı sıvıyağ
  • 1,5 çorba kaşığı domates salçası
  • Bir miktar ılık su
  • Tuz
yemek_tarifi_hazirlanisi.png

-İç harcı için gerekli malzemeler bir kaba alınıp yoğurulur.Dinlenmesi için buzdolabında bekletilir.
-Patlıcanlar çizgili soyulup sonra 1 parmak kalınlığında aralıklarla iyice kesmeden dilimlenir.Aynı şekilde domatesler de dilimlenir.
-Sonra dolapta dinlenmiş iç harç aralıklarla yerleştirilir.
- (Arzuya göre ister borcamda ister güveçte deneyebilirsiniz. ) Hazırlanılan patlıcan ve domatesler tepsiye yerleştirilir.
-Sosu için ayrı bir tavada ilk önce tereyağ ve sıvıyağ kızdırılır.Daha sonra salçası konularak karıştırılır, ardından patlıcanların üzerini kaplamayacak miktarda su ilave edilir.Tuzu konulur.Sosu piştikten sonra tepsiye ilave edilir.
-1 saat 200 derecelik fırında ilk 40 dak üzerinde alüminyum folyo ile kapalı şekilde pişirilir.Sonraki 20 dakikalık sürede folyosuz pişirilir.Servis yapılır.AFİYET OLSUN…
[attachment=o2207][attachment=o2208]
 
Geri
Üst