3
EXE RANK
`~DeathGate~`
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 23 Ağu 2012
- Mesajlar
- 3,549
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 31
[attachment=o2116]

- 1 Yumurta
- 200-250 gr un
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- Tuz
- Beyaz peynir ve maydanoz karışımı

Yumurta, kabartma tozu, tuz karışımına, azar azar su ve un ekleyerek, ne çok yumuşak ne de çok sert hamurumuzu elde edelim.10 dk kadar yoğurun.1 saat kadar oda sıcaklığında üzerine hafif nemli bez örterek dinlendirelim.
Hamuru açabileceğiniz büyüklükte bezelere ayırın,bıçak sırtı inceliğinde açın. Peynirli ve maydanozlu içi yufkanızın yarısına parça parça koyun.Diğer yarısını üzerine kapatıp,büyükçe bir D elde edin. Ruletinizle çeşitli şekillerde kesin. Hamur iyice kapanmış olmalı. Kızartma esnasında böreğin içine yağ girerse puf halini elde edemeyiz.
Bütün börekleri hamurumuz çabuk kızaracağı için hazırlayalım. Temiz bir bez üzerine yayalım,kurumaması için üzerine tekrar bez örtebilirsiniz.
Bol kızgın yağda kurutmadan, hafif pembeleşinceye kadar kızartın.
Çıtır puf böreklerimizi sıcak olarak ayran veya çay ile servis yapalım.
Afiyet olsun.
[attachment=o2117][attachment=o2118][attachment=o2119][attachment=o2120]