3
EXE RANK
`~DeathGate~`
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 23 Ağu 2012
- Mesajlar
- 3,549
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 31

- 1 kg asma yaprağı
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1-2 yemek kaşığı domates salçası
- 7-8 dal maydanoz
- Reyhan,nane,karabiber,pulbiber,tuz.
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 limon suyu
- 3-4 su bardağı su

Öncelikle zeytinyağında soğanlarımızı kavuruyoruz içerisine salçamızı ve yıkamış olduğumuz pirinçlerimizi koyuyoruz. Pirinçlerimiz kavrulduktan sonra baharatlarımızı, ince ince doğramış olduğumuz maydanozumu koyuyoruz 5-10 dk dinlenmeye bırakıyoruz. Diğer tarafta asma yapraklarımızı sıcak suda 1-2 dk bekletip yıkıyoruz. Tenceremizi alıp dibini bi kaç asma yaprağı ve yaprak sapıyla kaplıyoruz ve yapraklarımızı sarmaya başlıyoruz. Sarma işlemi bittikten sonra tenceremizin üzerine limon dilimleri ve hazırladığımız sosumuzu koyup, sarma taşı ya da tabak kapatıp ocağa alıyoruz, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15-20 dk pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.