3
EXE RANK
`~DeathGate~`
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 23 Ağu 2012
- Mesajlar
- 3,549
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 31

Hamuru için
- 3 su bardağı un
- Aldığı kadar ılık su
- Tuz
- 350-400 gram kıyma
- 1 soğan
- Tuz
- Karabiber
- Yoğurt
- Nane
- Pulbiber
- Salça
- Sıvı yağ
- Tuz
- Su

İlk önce hamuru yoğuruyoruz. Ardından iç harcı hazırlıyoruz. Hamuru 2 bezeye ayırıyoruz ve un yardımıyla hamuru açıyoruz. Fazla inceltmiyoruz hamur yeterince büyüyünce istediğiniz büyüklükte kareler kesiyorsunuz Hamurların içine harcımızı koyuyoruz ve kapatıyoruz. (ben üçgen şekilde kapattım) Ayrı bir yerde bir tepsiyi unluyoruz ve kapattığımız mantıları unla buluyoruz. Kaynayan suyun içine fazla unlarını elediğimiz mantıları atıyoruz. Suyun içine biraz sıvı yağ biraz tuz atıyorsunuz. Mantımız piştikten sonra tabağa alıyoruz Üzerine yoğurdu ve salçalı sosumuzu (isteğe göre toz biberli, yağ) nane ve pulbiberi döküp servis yapıyoruz. Afiyet olsun..