Mantı Yapımı

3
EXE RANK

`~DeathGate~`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
23 Ağu 2012
Mesajlar
3,549
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
`~DeathGate~`
yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg

Hamuru için
  • 3 su bardağı un
  • Aldığı kadar ılık su
  • Tuz
İç harcı için
  • 350-400 gram kıyma
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için
  • Yoğurt
  • Nane
  • Pulbiber
Sosu için
  • Salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Su
yemek_tarifi_hazirlanisi.png

İlk önce hamuru yoğuruyoruz. Ardından iç harcı hazırlıyoruz. Hamuru 2 bezeye ayırıyoruz ve un yardımıyla hamuru açıyoruz. Fazla inceltmiyoruz hamur yeterince büyüyünce istediğiniz büyüklükte kareler kesiyorsunuz Hamurların içine harcımızı koyuyoruz ve kapatıyoruz. (ben üçgen şekilde kapattım) Ayrı bir yerde bir tepsiyi unluyoruz ve kapattığımız mantıları unla buluyoruz. Kaynayan suyun içine fazla unlarını elediğimiz mantıları atıyoruz. Suyun içine biraz sıvı yağ biraz tuz atıyorsunuz. Mantımız piştikten sonra tabağa alıyoruz Üzerine yoğurdu ve salçalı sosumuzu (isteğe göre toz biberli, yağ) nane ve pulbiberi döküp servis yapıyoruz. Afiyet olsun..
 
Güzel paylaşım teşekkürler.
 
Yapabilirsem önce kendim afiyetle yerim :D
 
Geri
Üst