17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32

Türkiye genelinde sadece Basketbol branşında 1000 Spor Kulübü ve Basketbol Okulu organizasyonu ve burada spor yapan 100.000 lisanslı/yetişmiş sporcusunu ve aileleri, yöneticileri, idarecileri, antrenörleri, hakemleri, ve diğer çalışanları ile birlikte 500.000 ( Voleybol, hentbol ve diğer salon branşları ile birlikte 750.000 ve üzeri) insanımızı ilgilendiren bir tehlike sessiz ama kesin olarak geliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın, “Okullar Hayat Olsun” projesi ve bu projeye bağlı olarak taslağı hazırlanan ve Milli Eğitim Bakanlığı Web Sitesi’nde yayınlanan, “Yeni Okul Aile Birliği Yönetmeliği” de yer alan açıklama şu şekilde;
“Spor Kulüplerinin sözleşmelerinin, sözleşme bitim tarihinden sonra uzatılmayacağı” maddesi gereğince, kulüplerimizin çalıştıkları Milli Eğitim Bakanılığı’na bağlı okul spor salonlarından çıkarılacak ve sözleşmeleri yenilenmeyecek.
Söz konusu yönetmelik yürürlüğe girdiğinde Türk Sporunun Altyapı Kulüplerinin ve bütün branşlardaki Spor Okullarının kapanmasına ve on binlerce sporcunun ve binlerce basketbol çalışanının işsiz kalmasına neden olacak.
Türkiye genelinde faaliyet sürdüren spor kulüplerinin yüzde doksan beşi Milli Eğitime bağlı spor salonlarında çalışmalarını yürütmektedir. Bu yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle spor kulüplerimiz kapının dışına konulacak.
Sektörümüzü ilgilendiren iki ayrı çalısma var, bunlardan biri, “Okullar hayat olsun” projesi ve hazırlanan protokol, diğeri ise Okul Aile Birliği Yönetmeliği” dir. “Okullar Hayat Olsun” Projesi üzerinde çalısan Müstesar Bey’den, bu projeden sektörümüzün zarar görmeyeceğine iliskin olumlu sözler ve mesajlar aldık. Ancak “Okul Aile Birliği Yönergesi” üzerinde çalısan Müstesar Bey ile önümüzdeki hafta görüseceğiz ve asıl sorunun bu çalısmada olduğunu değerlendiriyoruz. Bizzat Müstesar Bey’in tarafımıza ifade ettiği çok önemli bir hususu burada bütün kulüplerimize ve camiamıza duyurmak istiyorum ve aynen aktarıyorum : “Biz Hükümet olarak çıkarmayı planladığımız bir mevzuatı öncelikle web sitemizde taslak olarak yayınlıyoruz, daha sonra Sivil Toplum Kuruluslarını (STK) (ki siz de dernek olarak bir STK’ sınız) ve kamuoyu tepkisini görüslerini bekliyoruz, gelecek tepki ve görüslere göre de çalısmayı son haline getirip onaylıyoruz. Sizler sporcusunuz, kibar, efendi insanlarsınız, tepkileriniz ve basvurularınız da etkili olacaktır. Bu konuda çalısmalarınızı ısrarla sürdürmeye devam edin”
Bu sorunla ilgili olarak Basketbol Federasyonumuzun ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızın da Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde girisimlerde bulunmalarını sağlayacağız. Bir sonraki asamada Gençlik ve Spor Bakanımız ve gerekirse Basbakanımız ile görüsmeler planlıyoruz.”
Spor bakanımız sayın Suat Kılıç da konudan haberdardır ve yaptığı basın toplantısında kendisine bu konuyla ilgili olarak yöneltilen bir soruya konudan haberdar olduğunu Milli Eğitim bakanımızla bu konuyu bizzat görüştüğünü ve kulüplerimizin madur edilmeyeceğini bildirmiştir. Ancak süreç yinede devam etmektedir.
Şu anda yönetmelik artık son şeklini almak üzere Milli Eğitim Bakanlığının ilgili birimlerindedir. Milli Eğitim bakanlığının İşletmeler Dairesi ile ilgili hangi birimine sorarsanız sorun size yönetmeliğin çerçevesi hakkında bilgi verecektir. Konuyla ilgili Milli Eğitim yetkilileri bile yönetmeliğin gerek Türk sporuna gerekse bu kiralamalardan gelir elde eden okullara fayda değil zarar getireceğini bildirmekte ancak süreç de devam etmektedir.
Biz spor kulüpleri temsilcileri olarak Türk sporu için sessiz bir şekilde gelen bu tehlikeyi kamu oyunun bilgisine sunuyor ve sporumuz açısından en uygun çözümün bulunmasını arzu ediyoruz.
Sorumluluk sahibi basın mensupları olarak bu konuda sizlerin de desteğini bekliyoruz.
En derin saygılarımızla
Basketbol Kulüpleri Derneği