Potakal Şurubu

19
EXE RANK

By BuRç-X #

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
22 Şub 2009
Mesajlar
19,798
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
By BuRç-X #


[TD="width: 15%, align: right"] Yemek : [/TD]

[TD="width: 85%"] Potakal Şurubu [/TD]


[TD="width: 15%, align: right"] Tür : [/TD]

[TD="width: 85%"] İçki - İçecekler [/TD]


[TD="width: 15%, align: right"] Mutfak : [/TD]

[TD="width: 85%"] Türk mutfağı [/TD]


[TD="width: 15%, align: right"] Süre : [/TD]

[TD="width: 85%"] 2X [/TD]


[TD="width: 15%, align: right"] Zorluk : [/TD]

[TD="width: 85%"] 3X [/TD]

MALZEMELER
1 kg toz şeker
6 adet portakal
2.5 su bardağı su
4 adet limonun suyu

HAZIRLANIŞI
Portakalı bol suda iyice yıkayıp, kabuklarını
soyun. Ufak ufak doğrayıp, çekirdeklerini ayıklayın ve cam bir kap içine koyun.
Üzerine toz şekeri dökün, macun kıvamına gelinceye ve şekerler tamamen
eriyinceye dek ezin. Limon suyunu portakalların dökün ve portakal parçalarını
ezmeye devam edin. Portakallar iyice ezilip hamur haline geldiklerinde 2.5 su
bardağı su katıp, iyice kanştırın ve süzgeçten geçirip şurubunu süzün. Elde
ettiğiniz şurubu bir şişeye boşaltın. Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki
parmak şurup koyup üzerini suyla tamamlayın
.
 
Geri
Üst