Köftü Pekmezli Tatlı

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
[FONT=&quot]Malzemeler (6 kişilik)[/FONT]
[FONT=&quot]1 su bardağı pekmez (200 ml)[/FONT]
[FONT=&quot]½ su bardağından 2 parmak fazla su[/FONT]
[FONT=&quot]4 tepeleme yemek kaşığı kepekli un[/FONT]
[FONT=&quot]10 gram tereyağı ( 1 yemek kaşığı)[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Üzeri İçin;[/FONT]
[FONT=&quot]Dövülmüş ceviz içi[/FONT]
[FONT=&quot]100 gram küflü peynir (Cihanbeyli küflü peyniri öneriliyor ama ben ceviz içi kullanmayı tercih ettim)[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Yapılışı:[/FONT]
[FONT=&quot]Pekmez ve suyu derin bir kaba aktarıp çatalla çırpın. Unu ilave edip pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya boşaltıp kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak topaklanmasına izin vermeden pişirin. Kaşığın tersiyle bastırarak köftüyü katı bir kıvama getirip artık karıştırmakta zorlanıncaya kadar pişirin ve ocağı kapayın.[/FONT]
[FONT=&quot]Tereyağını köftü sıcakken üzerine koyup erimesini saylayın. Porsiyonlamayı yaptıktan sonra ceviz içini üzerine dökerek servis yapın. [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
 
Geri
Üst