Portakallı Haytalya

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
[FONT=&quot]Muhallebi için;[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]1 litre süt (light)[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]5,5 tepele yemek kaşığı buğday nişastası[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]1 paket vanilya[/FONT]
[FONT=&quot]Şurubu için;[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]1 litre taze sıkılmış portakal suyu (hazır portakal suyu)[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]1,5 su bardağı toz tatlandırıcı[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Yapılışı[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Süt, buğday nişastası ve vanilyayı orta boy bir tencereye koyun. Kısık ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan 1 – 2 dakika sonra ocaktan alın. Derin bir borcamın içini hafif suyla ıslatın. Pişirdiğiniz haltalyayı kaba boşaltın. Kaşığın tersiyle üzerini düzeltin ve buzdolabında en az 5-6 saat bekletin. [/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Diğer taraftan, portakal suyunu derin ve geniş bir kaseye koyup, toz tatlandırıcıyı ekleyin ve karıştırın. [/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Buzdolabında iyice donan haytalyayı çıkarın. Kare şeklinde dilimleyin. Kestiğimiz muhallebiyi hazırladığımız şurubun içine dökün bir müddet buzdolabında bekletin. [/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Dolaptan çıkarın ve cam kaselere veya kup bardaklara koyun. Yanında mutlaka tatlı kaşığı bulundurun. Badem, çilek, üzüm, fındık, ceviz gibi meyve ve kuruyemişlerle servis yapabilirsiniz.
[/FONT]
 
Geri
Üst