17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
[FONT="]Muhallebi için;[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]1 litre süt (light)[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]5,5 tepele yemek kaşığı buğday nişastası[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]1 paket vanilya[/FONT]
[FONT="]Şurubu için;[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]1 litre taze sıkılmış portakal suyu (hazır portakal suyu)[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]1,5 su bardağı toz tatlandırıcı[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]Yapılışı[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Süt, buğday nişastası ve vanilyayı orta boy bir tencereye koyun. Kısık ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan 1 – 2 dakika sonra ocaktan alın. Derin bir borcamın içini hafif suyla ıslatın. Pişirdiğiniz haltalyayı kaba boşaltın. Kaşığın tersiyle üzerini düzeltin ve buzdolabında en az 5-6 saat bekletin. [/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Diğer taraftan, portakal suyunu derin ve geniş bir kaseye koyup, toz tatlandırıcıyı ekleyin ve karıştırın. [/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Buzdolabında iyice donan haytalyayı çıkarın. Kare şeklinde dilimleyin. Kestiğimiz muhallebiyi hazırladığımız şurubun içine dökün bir müddet buzdolabında bekletin. [/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Dolaptan çıkarın ve cam kaselere veya kup bardaklara koyun. Yanında mutlaka tatlı kaşığı bulundurun. Badem, çilek, üzüm, fındık, ceviz gibi meyve ve kuruyemişlerle servis yapabilirsiniz.
[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]1 litre süt (light)[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]5,5 tepele yemek kaşığı buğday nişastası[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]1 paket vanilya[/FONT]
[FONT="]Şurubu için;[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]1 litre taze sıkılmış portakal suyu (hazır portakal suyu)[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]1,5 su bardağı toz tatlandırıcı[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]Yapılışı[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Süt, buğday nişastası ve vanilyayı orta boy bir tencereye koyun. Kısık ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan 1 – 2 dakika sonra ocaktan alın. Derin bir borcamın içini hafif suyla ıslatın. Pişirdiğiniz haltalyayı kaba boşaltın. Kaşığın tersiyle üzerini düzeltin ve buzdolabında en az 5-6 saat bekletin. [/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Diğer taraftan, portakal suyunu derin ve geniş bir kaseye koyup, toz tatlandırıcıyı ekleyin ve karıştırın. [/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Buzdolabında iyice donan haytalyayı çıkarın. Kare şeklinde dilimleyin. Kestiğimiz muhallebiyi hazırladığımız şurubun içine dökün bir müddet buzdolabında bekletin. [/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Dolaptan çıkarın ve cam kaselere veya kup bardaklara koyun. Yanında mutlaka tatlı kaşığı bulundurun. Badem, çilek, üzüm, fındık, ceviz gibi meyve ve kuruyemişlerle servis yapabilirsiniz.
[/FONT]