17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
[FONT="]Malzemeler (4 kişilik)[/FONT]
[FONT="]1 litre (5 su bardağı) yağsız süt[/FONT]
[FONT="]1 su bardağı pişirilebilir toz tatlandırıcı[/FONT]
[FONT="]3 fincan un (9 çorba kaşığı)[/FONT]
[FONT="]1 yemek kaşığı tereyağ[/FONT]
[FONT="]Toz tarçın (süslemek için)[/FONT]
[FONT="]Yapılışı:[/FONT]
[FONT="]Çelik tencere içinde süt ve unu çırpma teli ile güzelce karıştırın. Pişirilebilir toz tatlandırıcıyı da ilave ettikten sonra ocağın altını açın. Muhallebi kıvamına gelene kadar tatlıyı karıştırmaya devam edin. Koyulaşan karışıma tereyağını ilave edip ocağın altını kapayın. [/FONT]
[FONT="]Yalancı tavuk göğsünü mikser yardımıyla güzelce çırpın. Yaklaşık 5-6 dakikada tatlınızın kıvamı istenilen düzeye gelecektir.[/FONT]
[FONT="]Önceden soğuk suyla ıslatıp süzdürdüğünüz cam tepsiye yalancı tavuk göğsünü boşaltın ve buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Servis edeceğiniz zaman kare dilimler halinde tatlıyı kesip rulo hale getirin ve tarçın ile süsleyin.[/FONT]
[FONT="]1 litre (5 su bardağı) yağsız süt[/FONT]
[FONT="]1 su bardağı pişirilebilir toz tatlandırıcı[/FONT]
[FONT="]3 fincan un (9 çorba kaşığı)[/FONT]
[FONT="]1 yemek kaşığı tereyağ[/FONT]
[FONT="]Toz tarçın (süslemek için)[/FONT]
[FONT="]Yapılışı:[/FONT]
[FONT="]Çelik tencere içinde süt ve unu çırpma teli ile güzelce karıştırın. Pişirilebilir toz tatlandırıcıyı da ilave ettikten sonra ocağın altını açın. Muhallebi kıvamına gelene kadar tatlıyı karıştırmaya devam edin. Koyulaşan karışıma tereyağını ilave edip ocağın altını kapayın. [/FONT]
[FONT="]Yalancı tavuk göğsünü mikser yardımıyla güzelce çırpın. Yaklaşık 5-6 dakikada tatlınızın kıvamı istenilen düzeye gelecektir.[/FONT]
[FONT="]Önceden soğuk suyla ıslatıp süzdürdüğünüz cam tepsiye yalancı tavuk göğsünü boşaltın ve buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Servis edeceğiniz zaman kare dilimler halinde tatlıyı kesip rulo hale getirin ve tarçın ile süsleyin.[/FONT]