Forumexe.com, bir zamanlar forumlara yön veren o adres, TürkMMO ile olan rekabet. Bizim deyimimiz ile bir zamanların en iyi oyun forumu, hatta genelleme yapacak olursak; Paylaşmayı Seven Dostların Mekanı. Çilekeş (Emin Baki) abimizin vefatından sonra bir türlü iğne deliği tutturulamadı. Aynı veya farklı adreslerde, yine farklı proje sahipleri tarafından denenen projeler ise maalesef başarılı olamadı. Sorun belki yönetim, belki kullanıcılar ya da sosyal medyanın forumlardan aldığı paydı. Geçtiğimiz dönemde Discord adlı mecranın popülaritesinin artmasıyla beraber insanların interneti kullanıp, bilgi alma şekli çok değişti. Daha çok kanallara ve gruplara bölündük.
Hepsinin üstüne insanların yanlış hamleleri, bu tarz mecraları tamamen bitirme noktasına getirdi. Her şeyden önce biz değiştik, şartlar değişti ve bir çoğumuz için hayat zorlaştı, büyüdük veya yaşlandık. Dünya şu bir yüzyıl içinde hiç çalkantılı olmadığı kadar çalkalanmaya başladı. Her şeyi ve herkesi anlıyorum. Ama bir şeyleri değiştirmemiz gerekiyor, kısaca ben böyle düşünüyorum. Bu yazıyı yazmamın amacı tamamen bu. Ejderha deliğinden bir daha asla çıkmayacak belki. Kalplerimiz yavaşça kirleniyor.
Forumexe'ye gelecek olursak. Site ve adres ile o kadar çok oynanmış ki, domaini bile yabancı bir yatırımcı almış ve satılığa çıkarmış. Bir çok güvenli ağda ise site hacking kategorisi altında erişim engeli yemiş. Geçen zamanda sadece yaralar almış, haliyle bir türlü ayağa kalkamamış. Her şeyden önce yaptığımız yarışmalar, forum içi etkinlikler ve sitede geçirdiğimiz onca zaman. Metin2, Transformice, Wolfteam ve daha nicesi. Bunların bir değeri var, en azından paradan daha değerli şeyler. Ama bazen para ve başarı hırsı gözümüzü bürüyor ve kör kesiliyoruz. Forumexe.com'u tam da bu nedenle o yabancı yatırımcıdan gidip aldım. Gerek Emin abi için gerekse siz değerli kardeşlerim için.
Bazı şeylerin hem mirası hem de maneviyatı olur. Forumexe Ailesine selamlarımı sunuyorum. Umarım her şey yolundadır ve iyisinizdir dostlarım. Emin abiye bu konuyla tekrardan Allah'tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun. Ölümlü Dünya (Yaşarken unuttuğumuz bir gerçek, ne yaparsanız yapın, doğru olanı yapmaya çalışın.)
Forumexe.com 2022
admin
(webmaster@forumexe.com)