19
EXE RANK
By BuRç-X #
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 22 Şub 2009
- Mesajlar
- 19,798
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 37
MALZEME:
Hamur:
500 g. un,
1 paket maya,
limon kabuğu rendesi,
1 tutam tuz,
75 g. şeker,
225 ml. ılık[SIZE=3][COLOR=#660033] süt[/COLOR][/SIZE],
125 g. tereyağı,
1[SIZE=3][COLOR=#660033] yumurta[/COLOR][/SIZE],
1[SIZE=3][COLOR=#660033] yumurta[/COLOR][/SIZE] sarısı.
İçi:
100 g. ezilmiş[SIZE=3][COLOR=#660033] badem[/COLOR][/SIZE],
100 g. haşhaş,
limon kabuğu rendesi,
100 g. taze[SIZE=3][COLOR=#660033] krema[/COLOR][/SIZE].
Fazladan:
1[SIZE=3][COLOR=#660033] yumurta[/COLOR][/SIZE],
1 yemek kaşığı[SIZE=3][COLOR=#660033] süt[/COLOR][/SIZE],
175 g. pudra şekeri,
2-3 yemek kaşığı[SIZE=3][COLOR=#660033] limon[/COLOR][/SIZE] suyu.
Renkli şekerler.
1. Hamur için unu maya,[SIZE=3][COLOR=#660033] limon[/COLOR][/SIZE] kabuğu, tuz ve şekerle karıştırın. Süt,[SIZE=3][COLOR=#660033] yumurta[/COLOR][/SIZE] ve[SIZE=3][COLOR=#660033] yumurta[/COLOR][/SIZE] sarısını katın, düz hamur yoğurun. Hamurun üstüne örtün ve 1 saat özümsenmeye bırakın.
2. içi için malzemeleri karıştırın.
3. Fırını 190 derecede ısıtın. Yunurtanın akını ayırın, sarısını[SIZE=3][COLOR=#660033] süt[/COLOR][/SIZE] ile karıştırın. Hamuru tekrar yoğurup yarım cm kalınlığında açın. Hamurdan yılfız şekilleri kesin.
4. Yıldızların üzerine iç sürün diğerini üzerine kapatın. Yıldızları kağıtlı bir tepside yaklaşık 20 dakika pişirin.
5. Dekorasyon için pudra şekerini[SIZE=3][COLOR=#660033] limon[/COLOR][/SIZE] suyu ile karıştırın ve bir buzdolabı poşetine doldurun, poşetin bir köşesini kesin. Yıldızları süsleyin.
Hamur:
500 g. un,
1 paket maya,
limon kabuğu rendesi,
1 tutam tuz,
75 g. şeker,
225 ml. ılık[SIZE=3][COLOR=#660033] süt[/COLOR][/SIZE],
125 g. tereyağı,
1[SIZE=3][COLOR=#660033] yumurta[/COLOR][/SIZE],
1[SIZE=3][COLOR=#660033] yumurta[/COLOR][/SIZE] sarısı.
İçi:
100 g. ezilmiş[SIZE=3][COLOR=#660033] badem[/COLOR][/SIZE],
100 g. haşhaş,
limon kabuğu rendesi,
100 g. taze[SIZE=3][COLOR=#660033] krema[/COLOR][/SIZE].
Fazladan:
1[SIZE=3][COLOR=#660033] yumurta[/COLOR][/SIZE],
1 yemek kaşığı[SIZE=3][COLOR=#660033] süt[/COLOR][/SIZE],
175 g. pudra şekeri,
2-3 yemek kaşığı[SIZE=3][COLOR=#660033] limon[/COLOR][/SIZE] suyu.
Renkli şekerler.
1. Hamur için unu maya,[SIZE=3][COLOR=#660033] limon[/COLOR][/SIZE] kabuğu, tuz ve şekerle karıştırın. Süt,[SIZE=3][COLOR=#660033] yumurta[/COLOR][/SIZE] ve[SIZE=3][COLOR=#660033] yumurta[/COLOR][/SIZE] sarısını katın, düz hamur yoğurun. Hamurun üstüne örtün ve 1 saat özümsenmeye bırakın.
2. içi için malzemeleri karıştırın.
3. Fırını 190 derecede ısıtın. Yunurtanın akını ayırın, sarısını[SIZE=3][COLOR=#660033] süt[/COLOR][/SIZE] ile karıştırın. Hamuru tekrar yoğurup yarım cm kalınlığında açın. Hamurdan yılfız şekilleri kesin.
4. Yıldızların üzerine iç sürün diğerini üzerine kapatın. Yıldızları kağıtlı bir tepside yaklaşık 20 dakika pişirin.
5. Dekorasyon için pudra şekerini[SIZE=3][COLOR=#660033] limon[/COLOR][/SIZE] suyu ile karıştırın ve bir buzdolabı poşetine doldurun, poşetin bir köşesini kesin. Yıldızları süsleyin.