Yazıcılar

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Dr0wSy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
0
EXE RANK

Dr0wSy

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
29 Eki 2009
Mesajlar
358
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
Dr0wSy
PCL (Printer Command Langueage)

1. Windows’da Tanımlı Yazıcımdan Çıktı Alırken Bilgisayarım Kilitleniyor
2. Windows 95’ de Çalışırken “Time-Out” Hatası Veriyor
3. Renkli Mürekkep Püskürtmeli Yazıcımda Renkler Birbirine Giriyor
4. Renkli Grafiklerin Basımında Beyaz Çizgiler Oluşuyor
5. Ekrandaki Orjinal Görüntü ile Yazıcı Çıktısı Arasında Renk Farkları Var
6. Baskıda Siyah Çizgiler ve Lekeler Oluşuyor
7. Yazıcım Sürekli Kağıt Sıkıştırıyor.
8. Yazıcı Basmıyor.
9. Yazıcı Karışık bilgiler basıyor.
10. Yazıcı işlem dışı.
11. Kağıt Üzerinde Dikey Beyaz Çizgiler Oluşuyor.
 
PCL (Printer Command Langueage)

PostScript gibi yazıcı denetim dilleri, yazıcınıza kelimelerin altını nasıl çizeceğinizi, sayfaya resimleri nasıl yerleştireceğinizi ve yazı tiplerini nasıl değiştireceğinizi anlatır.

 
1. Windows’da Tanımlı Yazıcımdan Çıktı Alırken Bilgisayarım Kilitleniyor

Bazı yazıcıların kendine ait oldukça küçük bir yazıcı belleği vardır. Bu yüzden bunun yerine bilgisayarın kaynaklarını kullanır. Bilgisayarın belleği tükenince de bilgisayar kilitleniyor. Bellek artırımı yapılmalı ve disk de boş yer olmalıdır. Bu yapılamıyorsa kullanılan font, metin'de değişikliğe gidin.
 
2. Windows 95’ de Çalışırken “Time-Out” Hatası Veriyor

Modern yazıcılar paralel arabirim üzerinden direkt olmayan bir iletişimle çalışırlar. Bu yüzden bazı yazıcı modellerinde Time-Out problemleri yaşanmaktadır. LPT.VXD sürücüsünü Win-95 CD‘sinden \Drivers\Printer\Lpt dizininden bulup Windows\System dizinine kopyalamanız gerekmektedir.
 
3. Renkli Mürekkep Püskürtmeli Yazıcımda Renkler Birbirine Giriyor

Mürekkep püskürtmeli yazıcılarda iki renkli çubuk programında yanyana basıldığında renkler birbirine karışmaktadır. Bunu önlemek için her iki renk yüzeyini ince, beyaz bir çizgi ile çerçeveleyerek birbirinden ayırın.
 
4. Renkli Grafiklerin Basımında Beyaz Çizgiler Oluşuyor

Mürekkep püskürtmeli yazıcılarda mürekkep püskürtme ağızları tıkanabilir veya kuruyabilir ve bu yüzden mürekkep püskürtemez. Baskı üzerinde beyaz çizgiler oluşur.

Çoğu mürekkep püskürtmeli yazıcılar manuel çalışan kendini temizleme fonksiyonuna sahiptir eğer bu yoksa veya işe yaramıyorsa alkolle ıslatılmış temizleme çubuğu ile temizleyebilirsiniz. Dikkat edilecek nokta mürekkepleri değiştirirken veya çıkardığınızda aynen çıkarılan yere takmak gerekmektedir.
 
5. Ekrandaki Orjinal Görüntü ile Yazıcı Çıktısı Arasında Renk Farkları Var

Ekranda ve Yazıcıda renklerin oluşumu farklılıklar gösterir. Monitör eklemeli olarak çalışır Kırmızı, Yeşil ve Mavi ‘den (RGB modu) tüm renk tonları oluşur. Her üç renk de eşit oranda bir noktaya isabet ederse beyaz renk oluşur.

Yazıcı da ise, renkler birbirinden çıkar. Yani tüm renkler bir noktaya basarsa siyah renk oluşur. Yazıcılar genelde CYMK modunda çalışır. Yani; Siyah,Sarı, Macenta, Turuncu renklerdir. Baskıda yazıcının kalitesi, yazıcı sürücüsü ve kağıt kalitesi baskıda önemli rol oynar.
 
6. Baskıda Siyah Çizgiler ve Lekeler Oluşuyor

Yazıcınız kirlenmiştir. Yazıcınız mürekkep püskürtmeli ise mürekkep kağıt besleme rulolarına bulaşır ve transport edilen her kağıdı kirletir. Laser yazıcı da ise, toner tozları zamanla yazıcı kasası içine yayılır. Temizlikten önce monte edilebilen her türlü parçayı çıkarın ve elektrikli emici ile (Vakum veya elektrik süpürgesi) çekin.
 
7. Yazıcım Sürekli Kağıt Sıkıştırıyor.

Yazıcınız bu durumda Paper Jam hatası verecektir. Bunun önüne geçmek için;

7.1. Kağıt'ların wax ve wire olarak iki yüzü vardır. Tablaya doğru yüzü yerleştirin. Kağıdı kullanana kadar topundan çıkarmayın.

7.2. Kağıt besleme tepsisini sonuna kadar doldurmayın. Yazıcı bu durumda iki ya da daha fazla kağıt çeker. Tepsinin kağıt kapasitesini bilin.

7.3 Çok kalın veya ince kağıt kullanmayın. Kullanacağınız kağıt A4 boyutunda 85 veya 90 gram kağıtlar olmalıdır. İnce pelür kağıtlar veya karton tipi 90 gramdan daha ağır kağıtlar, sıkışmaya ve dramın çizilmesine neden olur.

7.4 Kağıt ‘ları tepsiye koyarken kağıt tomarını masaya doğru vurarak gevşemesini ve birbirinden ayrılmasını sağlayın, yeni kağıt tomarını yarı dolu tepsiye doldurmayın. Bunun yerine tepsideki kağıtları çıkarıp yeni kağıtlarla birleştirin ve yeni bir tomar oluşturun. Kağıdı tepsiye koyarken havalandırın ve gevşemesini sağlayın.

7.5 Kağıt besleme mekaniği, besleme rulosu ve plastik silindirlerden oluşur. Bu parçalar kirlenirse kağıdı düzgün olarak transport edemez. İlgili tüm parçaları bir bezle ve alkolle temizleyin. Plastik rulolarda zamanla bir parlama veya yağlanma gibi durum oluşursa kağıdı tutumazlar bu rulolar dikkatlice zımparalanmalıdır.
 
8. Yazıcı Basmıyor.

Yazıcınızın açık ve hazır olduğundan emin olun, Yazıcı interface kablosunun bilgisayara takılı olduğundan emin olun veya arada switch kullanıyorsanız doğru konumda olduğundan emin olun . Bazı laser Yazıcılarda durum göstergesi size yazıcının ne hata aldığını ör: Kağıt yok veya kağıt sıkıştı gibi bilgileri iletecektir.

Kullanılan işletim sistemine yazıcı sürücüsünün doğru olarak tanıtıldığından emin olun.
 
9. Yazıcı Karışık bilgiler basıyor.

Doğru yazıcı sürücüsü yüklü değil, doğru yazıcı sürücüsünün yüklenmesi gerekir. Bazı kullanıcılar yazıcılarının setup ayarları ile oynamakta ve bu ayarları bozmaktadırlar, yazıcı ayarlarının doğruluğundan emin olun. Bazı bilgisayarlara tanıtılan birden çok yazıcı sizleri yanıltabilir. Çıktının doğru yazıcıya(default tanımlı) gönderildiğinden emin olun.
 
10. Yazıcı işlem dışı.

Yazıcının kağıdı bitmiş olabilir. Durum göstergesi olan laser yazıcılarda kağıdın bittiği size mesaj veya ışık ikazı ile bildirilecektir. Kağıt haznesini kontrol edin boşsa doldurun. Yazıcınıza elektrik geldiğinden emin olun.
 
11. Kağıt Üzerinde Dikey Beyaz Çizgiler Oluşuyor.

Kağıt, lazer yazıcı içinde üstten alta doğru hareket etmekte ve aynı zamanda üstten alta doğru sıralanan koronalardan geçmektedir. Eğer koronanın bir bölümü toner ile kaplandıysa, tüm yükünü nakledemez bunun sonucu olarak da tambur ya da kağıt transfer koronası yetersiz miktarda yük ile yüklenir. Bu durum dikey çizgi oluşmasına sebep olur.

Koronaları temizleyin. Asıl korona tuner kartuşu içinde olduğundan sadece kartuşu değiştirebilirsiniz. Kartuşu değiştirmeden önce uzun ekseni boyunca hafifçe oynatmak aşağı yukarı yüz adet basım yapılmasına olanak verir.
 
Geri
Üst