Ukrayna'daki Seçimler

0
EXE RANK

- Lycka`till ~ ` ;4EMZİK?

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
- Lycka`till ~ ` ;4EMZİK?
ukrayna-daki-secimler-4048101_3399_300.jpg

Ukrayna'da hafta sonu gerçekleşen genel seçimlerin ardından basın toplantısı düzenleyen uluslararası gözlemci heyeti temsilcileri, seçimlerin şeffaf ve adil olduğunu belirtti.

Ukrayna'da hafta sonu gerçekleşen genel seçimlerin ardından basın toplantısı düzenleyen uluslararası gözlemci heyeti temsilcileri, seçimlerin şeffaf ve adil olduğunu belirtti.

Bu sabah düzenledikleri basın toplantısıyla seçimlere ilişkin görüşlerini açıklayan Avrupalı gözlemcilere göre Ukrayna seçimleri Avrupa standartlarında gerçekleşti. Avrupa Seçim Gözlemcileri Akademisi adına konuşan Fransız siyasetçi Mariani Thierry, 14 AB ülkesinden gelen çok sayıda gözlemcinin ortak görüşünün oy kullanma prosedürlerinin son derece profesyonel ve organize şekilde gerçekleştiği yönünde olduğunu ifade etti. Thierry, "Tüm süreç istenilen standartları sağlamıştır. Bu nedenle biz bu seçimleri özgür ve adilane olarak ilan ediyoruz. Oyların sayımı da son derece açık ve şeffaf şekilde gerçekleşmiştir. Muhalifler ve gözlemcilere gerekli tüm erişim sağlanmış, neredeyse tüm oy kullanma mekanları internet üzerinden canlı olarak yayınlanmıştır. Genel çerçevede bu seçimler 'mükemmel' olmamakla birlikte uluslararası standartlar açısından son derece iyi ve net şekilde kabul edilebilir bulunmuştur" şeklinde konuştu.

Ukrayna'nın bu noktadan sonra Avrupa ile ilişkilerinde yeni adımlar atmasının doğru olacağını da belirten Thierry, aşırı sağ parti Svoboda'nın aldığı yüksek oyla ilgili olarak, "Ben ne zaman bir ülkede bu tip anti-semitist, etnik odaklı veya homofobik uç fikirlerin yükseldiğini görsem kimse kusura bakmasın ama endişelenirim. Biz de Fransa'da aşırı sağ partinin yükselmesinden dolayı benzer endişeleri yaşıyoruz. Ukrayna benim ülkem değil ama bunlar nerede olursa olsun kaygılanıyoruz ve bu tip gelişmelerin Avrupa değerleri ile bağdaşmadığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Belçikalı Parlamenter gözlemci Destexhe Alain, bir soru üzerine Svoboda konusunda, "Avrupalı bir siyasetçi olarak bu tip görüşleri Avrupa'nın politik sisteminde kabul edilemez buluyorum" dedi.

Geri