Tavuk cİĞerlİ sandvİÇ

19
EXE RANK

By BuRç-X #

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
22 Şub 2009
Mesajlar
19,798
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
By BuRç-X #
Kullanılacak malzeme (1 küçük francala için):
200 gram
[SIZE=3][COLOR=#660033] tavuk[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=#660033] ciğer[/COLOR][/SIZE]i,
2
[SIZE=3][COLOR=#660033] yumurta[/COLOR][/SIZE],
1+1/2 çorba kaşığı tereyağı,
2 fincan et suyu,
yeteri kadar tuz ve karabiber,
1/2 çay kaşığı
[SIZE=3][COLOR=#660033] soğan[/COLOR][/SIZE] tozu.

Yapımı: Yumurtaları katı olacak biçimde haşlayıp kabuklarını soymalı. iki fincan et suyunda
[SIZE=3][COLOR=#660033] tavuk[/COLOR][/SIZE] karaciğerlerini on dakika kadar kaynatmalı. Yumurtaların sarılarını ezdikten, aklarını da kıyarcasına ince doğradıktan sonra bir kenara bırakmalı. Tereyağının üçte birini küçük bir tavaya koyup eritmell, bunun içine[SIZE=3][COLOR=#660033] soğan[/COLOR][/SIZE] tozuyle makineden geçirilerek kıyılmış olan haşlanmış[SIZE=3][COLOR=#660033] ciğer[/COLOR][/SIZE]leri atmalı. Bir - iki dakika karıştırarak kavurduktan sonra kabı ateşten indirmeli, kıyılmış[SIZE=3][COLOR=#660033] yumurta[/COLOR][/SIZE] aklarıyle[SIZE=3][COLOR=#660033] yumurta[/COLOR][/SIZE] sarılarını,[SIZE=3][COLOR=#660033] ciğer[/COLOR][/SIZE]in haşlandığı et suyunu, yeteri kadar tuz ve karabiberi, kalan tereyağını katmalı. Karışımı tahta bir kaşıkla iyice karıştırıp birbirine yedirdikten sonra ezerek İnce delikli bir süzgeçten geçirmeli. Böylece elde edilecek macunu bir kenara bırakmalı. Has unla yapılmış küçük bir francalayı alıp uzunlamasına içini boşaltmalı. Sonra bu boşluğu bir kenara bırakılmış macunumsu harçla doldurmalı. Francalayı bir yağ kâğıdına sarıp buzdolabına kaldırmalı, burada 24 saat bırakmalı. Bu sürenin sonunda dolaptan çıkarmalı, ince dilimlere doğrayıp servis tabağına yerleştirmeli. Artık servise hazırdır.
 
Geri
Üst