19
EXE RANK
By BuRç-X #
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 22 Şub 2009
- Mesajlar
- 19,798
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 37
Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
6[SIZE=3][COLOR=#660033] patlıcan[/COLOR][/SIZE],
tütsülenmiş veya[SIZE=3][COLOR=#660033] salam[/COLOR][/SIZE]uraya yatırılmış 100 gram dil,
100 gram gravyer[SIZE=3][COLOR=#660033] peynir[/COLOR][/SIZE]i,
50 gram rendelenmiş kaşer[SIZE=3][COLOR=#660033] peynir[/COLOR][/SIZE]i,
200 gram lor[SIZE=3][COLOR=#660033] peynir[/COLOR][/SIZE]i,
25 gram margarin yağı,
3[SIZE=3][COLOR=#660033] yumurta[/COLOR][/SIZE],
1 kahve fincanı dolacak kadar kıyılmış maydanoz,
yeteri kadar un,
kurutulmuş ekmek tozu,
karabiber,
bol zeytinyağı.
Yapımı: Patlıcanları alaca denilen biçimde soyduktan sonra yarımşar santim kalınlığında yuvarlak dilimlere doğramalı. Bunları: eğik duran bir tabağa yanyana dizmeli ve üzerlerini tuzlamalı. Böylece[SIZE=3][COLOR=#660033] patlıcan[/COLOR][/SIZE]lar acımtırak sularını salacaklarından 45 dakika sonra bunları tabaktan alıp yıkamalı ve kurulamalı.
Lor[SIZE=3][COLOR=#660033] peynir[/COLOR][/SIZE]ini ezip ince delikli bir süzgeçten geçirmeli. Sonra bu ezmeyi yayvan bir porselen kâseye boşaltmak. Buna makineden geçirilerek kıyılmış olan dili, rendelenmiş gravyer ve kaşer[SIZE=3][COLOR=#660033] peynir[/COLOR][/SIZE]lerini, katı olarak pişirilmiş bir[SIZE=3][COLOR=#660033] yumurta[/COLOR][/SIZE]nın ezilmiş sarısını, kıyılmış maydanozu, tuzla karabiberi katıp karışımı birbirine yedirmeli.
Harcın hazırlanması tamamlanınca, bundan[SIZE=3][COLOR=#660033] ceviz[/COLOR][/SIZE] iriliğinde parçalar alıp yuvarla-malı. İki avuç arasında yassılaştırıp iki[SIZE=3][COLOR=#660033] patlıcan[/COLOR][/SIZE] diliminin arasına yerleştirmeli; böylece bir çeşit sandviçler yapmalı. Kalan[SIZE=3][COLOR=#660033] yumurta[/COLOR][/SIZE]ları bir tutam tuzla çırpma-lı, Derince bir tavaya bol zeytinyağıyla margarin yağını koyup kabı ateşe oturtmalı. Yağ kızmak üzereyken[SIZE=3][COLOR=#660033] patlıcan[/COLOR][/SIZE] sandviçlerini önce una, sonra çırpılmış[SIZE=3][COLOR=#660033] yumurta[/COLOR][/SIZE]ya ve nihayet kurutulmuş ekmek tozuna bulayıp tavaya atmalı. Sandviçler kıtır kıtır olacak şekilde kızarınca bunları öüzerek tavadan çıkarmalı ve servis tabağına yerleştirip servis yapmalı.
6[SIZE=3][COLOR=#660033] patlıcan[/COLOR][/SIZE],
tütsülenmiş veya[SIZE=3][COLOR=#660033] salam[/COLOR][/SIZE]uraya yatırılmış 100 gram dil,
100 gram gravyer[SIZE=3][COLOR=#660033] peynir[/COLOR][/SIZE]i,
50 gram rendelenmiş kaşer[SIZE=3][COLOR=#660033] peynir[/COLOR][/SIZE]i,
200 gram lor[SIZE=3][COLOR=#660033] peynir[/COLOR][/SIZE]i,
25 gram margarin yağı,
3[SIZE=3][COLOR=#660033] yumurta[/COLOR][/SIZE],
1 kahve fincanı dolacak kadar kıyılmış maydanoz,
yeteri kadar un,
kurutulmuş ekmek tozu,
karabiber,
bol zeytinyağı.
Yapımı: Patlıcanları alaca denilen biçimde soyduktan sonra yarımşar santim kalınlığında yuvarlak dilimlere doğramalı. Bunları: eğik duran bir tabağa yanyana dizmeli ve üzerlerini tuzlamalı. Böylece[SIZE=3][COLOR=#660033] patlıcan[/COLOR][/SIZE]lar acımtırak sularını salacaklarından 45 dakika sonra bunları tabaktan alıp yıkamalı ve kurulamalı.
Lor[SIZE=3][COLOR=#660033] peynir[/COLOR][/SIZE]ini ezip ince delikli bir süzgeçten geçirmeli. Sonra bu ezmeyi yayvan bir porselen kâseye boşaltmak. Buna makineden geçirilerek kıyılmış olan dili, rendelenmiş gravyer ve kaşer[SIZE=3][COLOR=#660033] peynir[/COLOR][/SIZE]lerini, katı olarak pişirilmiş bir[SIZE=3][COLOR=#660033] yumurta[/COLOR][/SIZE]nın ezilmiş sarısını, kıyılmış maydanozu, tuzla karabiberi katıp karışımı birbirine yedirmeli.
Harcın hazırlanması tamamlanınca, bundan[SIZE=3][COLOR=#660033] ceviz[/COLOR][/SIZE] iriliğinde parçalar alıp yuvarla-malı. İki avuç arasında yassılaştırıp iki[SIZE=3][COLOR=#660033] patlıcan[/COLOR][/SIZE] diliminin arasına yerleştirmeli; böylece bir çeşit sandviçler yapmalı. Kalan[SIZE=3][COLOR=#660033] yumurta[/COLOR][/SIZE]ları bir tutam tuzla çırpma-lı, Derince bir tavaya bol zeytinyağıyla margarin yağını koyup kabı ateşe oturtmalı. Yağ kızmak üzereyken[SIZE=3][COLOR=#660033] patlıcan[/COLOR][/SIZE] sandviçlerini önce una, sonra çırpılmış[SIZE=3][COLOR=#660033] yumurta[/COLOR][/SIZE]ya ve nihayet kurutulmuş ekmek tozuna bulayıp tavaya atmalı. Sandviçler kıtır kıtır olacak şekilde kızarınca bunları öüzerek tavadan çıkarmalı ve servis tabağına yerleştirip servis yapmalı.