Liderden mesajlar..

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
-k1nq`LioN*
Türkiye Basketbol 2.Ligi'nin başkent temsilcisi Optimum TED Ankara Kolejliler takım antrenörü Hakan Yavuz, hem 1.devre değerlendirmesi yaptı hem de bu hafta oynayacakları Gaziantep Bşb. maçı ile ilgili görüşlerini paylaştı..

optimumtedankara_takim050111.jpg

2 Ağustos’ta antrenmanlara başlayan ve Beko Basketbol Ligi’ne çıkma hedefinde kurduğumuz takımımız, 2.Lig 1. devreyi grubunda 1. sırada bitirdi. Bu hedefimize giden yolda bizim için ilk 2 içinde yer almak, istediğimiz bir neticeydi. Bunu başardığımız için mutluyuz. Takımda ihtiyaç gördüğümüz bazı noktalarda ara transfer ile takviye yaptık ve 3 oyuncu ile anlaştık. Bu durum bazı takımlara abartı gelebilir ama şampiyonluğa oynayan bir takımın bu çeşitlikte kadro kurması gerekliliğini bildiğimiz için ve tabi yönetimimizden aldığımız destekle de bizde oynamak isteyen basketbolcu kardeşlerimizi şampiyonluk adayı bir takıma kazandırdık. Bu ayrıca gerek camia olarak gerekse de yönetim olarak bu işi ne kadar istediğimizi ortaya koyan bir durum. Gelen arkadaşlarımızın çabuk uyum sağlaması en büyük dileğim, çünkü hepsi değişik takımlardan ve değişik ortamlardan bizim aramıza geldiler. Sporcular yıllardır bu işi yapsalar da yeni bir kulübe, coacha ve takım arkadaşlarına alışmak bir süreç gerektiriyor. Biz de o süreci şu anda tam devre arasında yaşadığımız için şanslıyız. Play-off’lara daha önümüzde 11 maçımız var ama yine söylüyorum ilk 2 içinde ve özellikle de 1. bitirmek hedefimiz. Bu arada sakat oyuncumuz kaptan Bora’nın da çalışmalara başlamasıyla sezon başından beri ilk defa tam takım çalışma şansını elde ettik.

Bizim aldığımız derece ne kadar normalse her iki grupta da sıralamaların -tabi birkaç takım hariç- şaşması gayet normal, çünkü bizim grup çok kuvvetli ve her an herkes birbirini yenebilecek durumda. O nedenle önümüzdeki bu 2. devre maçlarının başlamasıyla beraber her hafta özellikle alt taraf sıralamaların çok değişken olacağını düşünüyorum. Her hafta sıralama değişecektir. Ligin son haftasına kadar play-off’a girenle düşenin belli olmayacağı ve alt tarafın bir üst grubundaki takımların yenebileceği bir 2.devre oynayacağız. Bu A grubu için pek geçerli değil ama orada da çok önemli takımların düşme potasında olması o grubu da önemli hale getirdi. Çünkü A grubunda da takımlar birbirine yakın. Bu sebeple o grubun da ara transferi kullanacağını düşünüyorum. Transferler henüz bitmedi, birkaç günümüz var ve Cuma gününden sonra bu konular daha net şekillenir. Sezon içerisinde oyuncuların sakatlıkları, cezalar, en basitinden bir grip oluşu bile bence takımları etkileyecek. Çünkü bir maçın, bir sayının, bir topun çok önemli olduğu maçlar oynanacak. 1.lig hedefine kilitlenen birçok takım var. Tabi her takımın başarılı olmayı istemesi de bazı olaylara gebe olabilir, ama burada hakem arkadaşların çok dikkat etmesi lazım.Zira birbirine yakın takımların maçları bazen spekülasyon yaratabiliyor. Maçın içinde olan bir sürü pozisyon gözden kaçıp maçın sonundaki bir pozisyon ortada kalabiliyor. Onun için herkesin görevini en iyi şekilde yapması gerekecektir. Ben 2.devre bütün takımlara başarılar diliyorum.

2.DEVRE’NİN İLK MAÇINI SAHAMIZDA OYNAYACAĞIZ…
2.devrenin ilk maçında kendi sahamızda Gaziantep ile karşılaşacağız ve aynı ilk devrede olduğu gibi zor geçeceğine inandığım bir müsabaka olacak.Gaziantep hem oynadığı basketbolla hem kadrosundaki önemli isimlerle, coach’u ve idarecisiyle önemli bir takım ve ilk dördü hedefliyor. Onlara başarılar diliyorum ama kazanmaya yakın taraf biziz ve evimizde oynadığımız hiçbir maçı kaybetmek istemediğimizden bu maç bizim hanemize artı yazılsın diliyorum.

Geri