Kolesterol ve Trigliserid Düşürücü Diyet

19
EXE RANK

By BuRç-X #

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
22 Şub 2009
Mesajlar
19,798
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
By BuRç-X #
[FONT=Arial, Helvetica]Kolesterol ve Trigliserid Düşürücü Diyet[/FONT] Önerilen GıdalarÖlçülü Yenecek GıdalarKaçınılması Gereken GıdalarEkmek-Tahıl[FONT=Helvetica, Arial]Kepekli buğday
Çavdar ekmeği
Yulaf ezmesi
Mısır Geverği
Makarna
Pirinç
Bulgur
[/FONT] [FONT=Helvetica, Arial]Açma
Kruvasan
Poğaça vb..
[/FONT]Sütlü Ürünler[FONT=Helvetica, Arial]Yağsız süt
Az yağlı peynir
ve eritme peyniri
Yağsız yoğurt
Yumurta akı
[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Yarım yağlı süt
yarım yağlı peynir (dil peyniri)
Yarım yağlı yoğurt
Yumurta (Haftada 2)
[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Tam yağlı süt
Konsantre süt
Taklit sütü
Yağlı peynir ve yoğurt
Kaymak, şanti
[/FONT]Çorbalar[FONT=Helvetica, Arial]Sebze Çorbası
Et suyu çorbası
[/FONT] [FONT=Helvetica, Arial]İşkembe Çorbası
Paça
[/FONT]Balık[FONT=Helvetica, Arial]Bütün beyaz etli ve yağlı balıklar
(Izgara, buğulama)
[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Uygun yağda kızartılmış balık[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Belirsiz yağda kızartılmış balıklar
Balık yumurtası
Havyar
[/FONT]Deniz Ürünleri[FONT=Helvetica, Arial]İstiridye[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Midye
Istakoz
[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Karides
Kalamar
[/FONT]Et[FONT=Helvetica, Arial]Tavuk
Hindi
Dana
Av eti
[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Yağsız sığır
Kuzu (Haftada 1-2)
Ciğer (Ayda 1)
Dana jambon
Dana ve tavuk sosis
[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Yağlı görünen tüm etler
Kümes hayvanları derisi
Ördek, kaz
Sosis, salam
Pastırma, sucuk
[/FONT]Yağlar [FONT=Helvetica, Arial]Çoklu doymamış yağlar
(Ayçiçeği, mısır özü, soya)
Tekli doymamış yağlar
(Zeytinyağı, hidrojene
olmamış yumuşak margarin)
[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Tereyağı
Hidrojene yağlar
Sert margarinler
İç yağı, kuyruk yağı
[/FONT]Sebze ve Meyva[FONT=Helvetica, Arial]Tüm taze ve dondurulmuş sebzeler
Kuru baklagiller
Haşlama patates
[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Uygun yağda kızartılmış
patates ve sebze
[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Belirsiz yağda kızartılmış patates ve sebze
Cips
Tuzlu konserve sebzeler
[/FONT]Tatlılar[FONT=Helvetica, Arial]Yağsız sütle yapılan tatlılar
(Muhallebi, sütlaç, vs..)
Meyva salatası
Limon dondurması
Aşure, pestiller
Kuruyemişli sucuklar, cezerve
[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Çoklu doymamış yağ ve margarinle yapılan pasta ve bisküviler
Badem tatlısı
Helva
[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Dondurma
Baklava
Kremalı pasta
Hazır pasta ve bisküviler
Hazır pudingler
Çikolata ve tüm hazır tatlılar
[/FONT]Kuruyemiş[FONT=Helvetica, Arial]Ceviz
Badem
Kestane
[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Yer fıstığı
Antep fıstığı
[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Hindistan cevizi
Tuzlu eğlencelik
[/FONT]İçecekler, Soslar[FONT=Helvetica, Arial]Çay
Kahve, neskafe
Az kalorili meşrubat
[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Az yağlı soslar[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Fazla tuz
Hazır salata sosları
Mayonez
[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]*Kaynak:Türk kardiyoloji derneği koroner kalp hastalığından korunma ve tedavi kılavuzu (1998)[/FONT]
 
Geri
Üst