19
EXE RANK
By BuRç-X #
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 22 Şub 2009
- Mesajlar
- 19,798
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 37
[FONT=Arial, Helvetica]Kolesterol ve Trigliserid Düşürücü Diyet[/FONT] Önerilen GıdalarÖlçülü Yenecek GıdalarKaçınılması Gereken GıdalarEkmek-Tahıl[FONT=Helvetica, Arial]Kepekli buğday
Çavdar ekmeği
Yulaf ezmesi
Mısır Geverği
Makarna
Pirinç
Bulgur[/FONT] [FONT=Helvetica, Arial]Açma
Kruvasan
Poğaça vb..[/FONT]Sütlü Ürünler[FONT=Helvetica, Arial]Yağsız süt
Az yağlı peynir
ve eritme peyniri
Yağsız yoğurt
Yumurta akı[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Yarım yağlı süt
yarım yağlı peynir (dil peyniri)
Yarım yağlı yoğurt
Yumurta (Haftada 2)[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Tam yağlı süt
Konsantre süt
Taklit sütü
Yağlı peynir ve yoğurt
Kaymak, şanti[/FONT]Çorbalar[FONT=Helvetica, Arial]Sebze Çorbası
Et suyu çorbası[/FONT] [FONT=Helvetica, Arial]İşkembe Çorbası
Paça[/FONT]Balık[FONT=Helvetica, Arial]Bütün beyaz etli ve yağlı balıklar
(Izgara, buğulama)
[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Uygun yağda kızartılmış balık[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Belirsiz yağda kızartılmış balıklar
Balık yumurtası
Havyar[/FONT]Deniz Ürünleri[FONT=Helvetica, Arial]İstiridye[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Midye
Istakoz
[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Karides
Kalamar[/FONT]Et[FONT=Helvetica, Arial]Tavuk
Hindi
Dana
Av eti[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Yağsız sığır
Kuzu (Haftada 1-2)
Ciğer (Ayda 1)
Dana jambon
Dana ve tavuk sosis[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Yağlı görünen tüm etler
Kümes hayvanları derisi
Ördek, kaz
Sosis, salam
Pastırma, sucuk[/FONT]Yağlar [FONT=Helvetica, Arial]Çoklu doymamış yağlar
(Ayçiçeği, mısır özü, soya)
Tekli doymamış yağlar
(Zeytinyağı, hidrojene
olmamış yumuşak margarin)[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Tereyağı
Hidrojene yağlar
Sert margarinler
İç yağı, kuyruk yağı[/FONT]Sebze ve Meyva[FONT=Helvetica, Arial]Tüm taze ve dondurulmuş sebzeler
Kuru baklagiller
Haşlama patates[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Uygun yağda kızartılmış
patates ve sebze[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Belirsiz yağda kızartılmış patates ve sebze
Cips
Tuzlu konserve sebzeler[/FONT]Tatlılar[FONT=Helvetica, Arial]Yağsız sütle yapılan tatlılar
(Muhallebi, sütlaç, vs..)
Meyva salatası
Limon dondurması
Aşure, pestiller
Kuruyemişli sucuklar, cezerve[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Çoklu doymamış yağ ve margarinle yapılan pasta ve bisküviler
Badem tatlısı
Helva[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Dondurma
Baklava
Kremalı pasta
Hazır pasta ve bisküviler
Hazır pudingler
Çikolata ve tüm hazır tatlılar[/FONT]Kuruyemiş[FONT=Helvetica, Arial]Ceviz
Badem
Kestane[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Yer fıstığı
Antep fıstığı[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Hindistan cevizi
Tuzlu eğlencelik[/FONT]İçecekler, Soslar[FONT=Helvetica, Arial]Çay
Kahve, neskafe
Az kalorili meşrubat[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Az yağlı soslar[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Fazla tuz
Hazır salata sosları
Mayonez[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]*Kaynak:Türk kardiyoloji derneği koroner kalp hastalığından korunma ve tedavi kılavuzu (1998)[/FONT]
Çavdar ekmeği
Yulaf ezmesi
Mısır Geverği
Makarna
Pirinç
Bulgur[/FONT] [FONT=Helvetica, Arial]Açma
Kruvasan
Poğaça vb..[/FONT]Sütlü Ürünler[FONT=Helvetica, Arial]Yağsız süt
Az yağlı peynir
ve eritme peyniri
Yağsız yoğurt
Yumurta akı[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Yarım yağlı süt
yarım yağlı peynir (dil peyniri)
Yarım yağlı yoğurt
Yumurta (Haftada 2)[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Tam yağlı süt
Konsantre süt
Taklit sütü
Yağlı peynir ve yoğurt
Kaymak, şanti[/FONT]Çorbalar[FONT=Helvetica, Arial]Sebze Çorbası
Et suyu çorbası[/FONT] [FONT=Helvetica, Arial]İşkembe Çorbası
Paça[/FONT]Balık[FONT=Helvetica, Arial]Bütün beyaz etli ve yağlı balıklar
(Izgara, buğulama)
[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Uygun yağda kızartılmış balık[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Belirsiz yağda kızartılmış balıklar
Balık yumurtası
Havyar[/FONT]Deniz Ürünleri[FONT=Helvetica, Arial]İstiridye[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Midye
Istakoz
[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Karides
Kalamar[/FONT]Et[FONT=Helvetica, Arial]Tavuk
Hindi
Dana
Av eti[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Yağsız sığır
Kuzu (Haftada 1-2)
Ciğer (Ayda 1)
Dana jambon
Dana ve tavuk sosis[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Yağlı görünen tüm etler
Kümes hayvanları derisi
Ördek, kaz
Sosis, salam
Pastırma, sucuk[/FONT]Yağlar [FONT=Helvetica, Arial]Çoklu doymamış yağlar
(Ayçiçeği, mısır özü, soya)
Tekli doymamış yağlar
(Zeytinyağı, hidrojene
olmamış yumuşak margarin)[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Tereyağı
Hidrojene yağlar
Sert margarinler
İç yağı, kuyruk yağı[/FONT]Sebze ve Meyva[FONT=Helvetica, Arial]Tüm taze ve dondurulmuş sebzeler
Kuru baklagiller
Haşlama patates[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Uygun yağda kızartılmış
patates ve sebze[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Belirsiz yağda kızartılmış patates ve sebze
Cips
Tuzlu konserve sebzeler[/FONT]Tatlılar[FONT=Helvetica, Arial]Yağsız sütle yapılan tatlılar
(Muhallebi, sütlaç, vs..)
Meyva salatası
Limon dondurması
Aşure, pestiller
Kuruyemişli sucuklar, cezerve[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Çoklu doymamış yağ ve margarinle yapılan pasta ve bisküviler
Badem tatlısı
Helva[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Dondurma
Baklava
Kremalı pasta
Hazır pasta ve bisküviler
Hazır pudingler
Çikolata ve tüm hazır tatlılar[/FONT]Kuruyemiş[FONT=Helvetica, Arial]Ceviz
Badem
Kestane[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Yer fıstığı
Antep fıstığı[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Hindistan cevizi
Tuzlu eğlencelik[/FONT]İçecekler, Soslar[FONT=Helvetica, Arial]Çay
Kahve, neskafe
Az kalorili meşrubat[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Az yağlı soslar[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]Fazla tuz
Hazır salata sosları
Mayonez[/FONT][FONT=Helvetica, Arial]*Kaynak:Türk kardiyoloji derneği koroner kalp hastalığından korunma ve tedavi kılavuzu (1998)[/FONT]