Kepekli Finduk Ekmeği

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Z1rT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
9
EXE RANK

Z1rT

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
26 Kas 2009
Mesajlar
9,190
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Web sitesi
www.netbilgini.net
Z1rT
MALZEMELER
3 tatlı kaşığı kuru maya
2 su bardağı un
3 su bardağı kepekli un
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 su bardağı ceviz
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağ
2 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Kuru maya, un ve kepekli unu karıştırın. 1 bardak ılık su, tuz, yoğurt ve sıvıyağ ekleyip, yoğurarak yumuşak bir hamur tutun. Dövülmüş fındık ve cevizin yarısını da hamura ekleyip tekrar yoğurun. Kabarması için 20 dakika bekletin.
İki adet uzun kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba koyun. Hamurun üstünü derinlemesine kesin. Kalan cevizi kestiğiniz yerlere yerleştirin. Sıvıyağı fırçayla hamurun üstüne sürüp kalıpta 20 dakika bekletin. 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
 
Geri
Üst