Kendi alan adınızla gmail hesabı açın

0
EXE RANK

Lєυтηαηт `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Lєυтηαηт `
Kendi alan adınıza ait e-postalarınızı gmail üzerinden yönetebilirsiniz. Bunun için Google Apps servisine kayıt olmak gerekiyor.

Google Apps anasayfasına giriş yaptıktan sonra eğer daha önce kayıt olduysanız sağ üst köşeden giriş yapın.

İlk defa giriyorsanız buradan üye olacaksınız.

Burada karşınıza çıkan sayfada 3 farklı kayıt seçeneği var. Eğer ücretli hesap açmayacaksanız ya da eğitim kurumu yöneticisi değilseniz en soldaki standart sürümü seçiniz.(buradan da ulaşabilirsiniz.)

Yönetici: Bu etki alanı bana ait veya benim tarafımdan kontrol ediliyor

seçeneğini işaretledikten sonra alan adınızı boşluğa yazarak ilerleyin. Kişisel bilgilerinizi doldurun. (google adsense, ya da diğer google hesaplarında kullandığınızdan farklı bir hesap oluşturuluyor)

Kayıttan sonra yönetim panelinde Hizmet ayarlarının altında birçok seçenek bulunan bir ekran çıkacak burada alan adınızı etkinleştirmenizle ilgili bir seçenek çıkacak (sol tarafta) (etkin değil yazılı) Buradan etki alan adınızın size olduğunu kanıtlamak için size 2 farklı yöntem gösteriyor. HTML dosya ile alan adınızı basit bir şekilde etkin hale getirebilirsiniz. sizden istenen bir html dosyası içerisine google*************** benzeri bir kodu yazmanızı ve dosya adının googlehostedservice.html olmasını istiyor.

Bunu ftpde sitenin bulunduğu dizine attıktan sonra Hizmet ayarları altında bulunan seçenekler arasından E-Posta seçeneğinde bulunan e-postayı etkinleştir yazısına tıklayın. Burada dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Daha önceden alan adınızı hotmail ile kullandıysanız mx ayarlarını silin.

Ardından aşağıdaki yönergelere göre gereken ayarları yapın:

Her MX kaydı için aşağıdaki tabloda yer alan girişlere uygun bilgileri girin.

Öncelik değerlerini tam olarak aşağıdaki tabloda göründüğü gibi giremeyebilirsiniz, bu durumda sunucu adreslerinin öncelik sıralamasının tabloda göründüğü gibi olmasını sağlamanız yeterlidir. (Yani, adresleri doğru sıraladığınız sürece [1, 5, 5, 10, 10, 10, 10] öncelik sıralaması gibi [1, 3, 3, 5, 5, 5, 5] öncelik sıralaması da doğru olur.)

Eklemekte olduğunuz her bir kaydın türünü belirtmeniz istenirse, "MX" girin.

MX kayıtları için genelde, tam alan adlarının sonundaki bir nokta (".") dahil özel DNS kaydı biçimi gereklidir (örneğin, "sunucu.örnek.com.")

TTL değerlerini izin verilen maksimum değerler olarak ayarlayın.

ASPMX.L.GOOGLE.COM. 10

ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 20

ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 20

ASPMX2.GOOGLEMAIL.COM. 30

ASPMX3.GOOGLEMAIL.COM. 30

ASPMX4.GOOGLEMAIL.COM. 30

ASPMX5.GOOGLEMAIL.COM. 30

SPAM’le savaşmak için SPF kaydını değiştirin (isteğe bağlı)SPF kaydını yalnızca belirli IP adreslerinin etki alanınızdan e-posta göndermesine izin verecek şekilde tanımlayabilirsiniz. Bu, spam göndericilerin etki alanınızdaki sahte bir adresten izinsiz e-posta göndermelerini önleyecektir.

(E-posta adresini MSN üzerinde kullanmak isteyenler spf kaydını msn adresinizi etkinleştirdikten sonra ayarlayın.)

Bu işlemleri yaptıktan sonra e-posta adresiniz için ve alan adınız için işlemlerin gerçekleştirilmesi için 48 saatin gerekli olduğunu belirten bir uyarı çıkacak.

İlk başlarda aklımda kaldığı kadarıyla yazdım çünkü bu yazıyı yazmak e-posta adresimi ayarlarken aklıma geldi

Geri