Ispanakli sandvİÇ

19
EXE RANK

By BuRç-X #

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
22 Şub 2009
Mesajlar
19,798
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
By BuRç-X #
Malzemeler:
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı
[SIZE=3][COLOR=#660033] yoğurt[/COLOR][/SIZE]
1 adet
[SIZE=3][COLOR=#660033] yumurta[/COLOR][/SIZE]
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
Bir miktar susam
1 adet
[SIZE=3][COLOR=#660033] yumurta[/COLOR][/SIZE] sarısı
İç malzeme:
Yarım kilogram
[SIZE=3][COLOR=#660033] ıspanak[/COLOR][/SIZE]
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet
[SIZE=3][COLOR=#660033] soğan[/COLOR][/SIZE]
100 gram kaşar
150 gram kıyma
Yeteri kadar tuz
Hamur arası için:
100 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:
Elenmiş unun ortasına bütün malzemeleri ilave edin. Hamuru özleşene kadar yoğurun, yumuşak bir hamur elde etmeye çalışın. Bu şekilde 1 saat bekletin. Bu arada ufak doğradığınız
[SIZE=3][COLOR=#660033] soğan[/COLOR][/SIZE]ları, kıymayı 2 çorba kaşığı sıvı yağda kavurun. Kıymanın altını kapatın, ince doğradığınız ıspanağı, rende kaşar ve tuz ile harmanlayarak koyultun. Tereyağı ve sıvı yağı tavada eritip soğutun. Tabak şeklinde açtığınız hamurların arasında, soğuttuğunuz yağı gezdirin. Hamurlar bitene kadar aynı işlemi yaparak üst üste[SIZE=3][COLOR=#660033] koyun[/COLOR][/SIZE]. Son olarak katlı hamurları merdane yardımı ile yufka büyüklüğünde açarak yaprak yaprak olmasını sağlayın. Kenar kısmına iç malzemeyi koyup, rulo yapın. Ruloları 3-4 parçaya kesin, "S" şekli verip üstüne[SIZE=3][COLOR=#660033] yumurta[/COLOR][/SIZE] sarısı sürün. Sus***** serpiştirin. Bütün hamurlara aynı işlemi yapın, daha sonra yağlanmış tepsiye dizerek 160 dereceye ayarlanmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.
 
Geri
Üst