İmparator'a saygılar (Bu sözler Lionel Messi'den)

20
EXE RANK

`korkunc` `FENA`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
`korkunc` `FENA`
Olay yaratan röportajın ikinci kısmında dünyanın 1 numarası, Sarı-Kırmızılılar hakkında konuştu. Süperstar, “Fatih Terim'i elbette tanıyorum. Galatasaray'da hücumu seven ve sürekli golü düşünen bir takım yaratmış” dedi.

fft104mm1967580.jpg

Türkiye’yi sarsan Lionel Messi röportajının ikinci kısmı da, Arjantinli yıldızın çarpıcı açıklamalarıyla doluydu. Bu kez Tangocu’ya Türkiye’yi ve futbolumuz hakkındaki düşüncelerini sorduk. Türk futbolunu takip etme şansı bulamadığını belirten Messi, Galatasaray ve Fatih Terim hakkında övgü dolu sözler sarfetti. İşte karşınızda dünyanın 1 numaralı futbolcusu ve Altın Ayakkabı’nın sahibi Messi: “Türk futbolunu tam anlamıyla takip etme şansım ne yazık ki olmadı. Ancak Frank Rijkaard ve Guti’nin kısa sürede Türkiye’den ayrılmaları üzücü. İkisinin de orada başarılı olacağını düşünüyordum. Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’ı izleme şansım oldu. Fatih Terim’i elbette tanıyorum. Hücumu seven ve sürekli golü düşünen bir ekip yaratmış.”

‘Benim idolüm Diego Maradona...’

“Türkiye’de beni sevenlerin hepsine iyi dileklerimi yollamak istiyorum. Umarım bir gün orada da maça çıkma şansım olur. Brezilya’daki 2014 Dünya Kupası benim ve ülkem için çok önemli. Elemelerde çok iyi bir başarı grafiği yakaladığımızı düşünüyorum. 2014’te Dünya Kupası zaferi yaşarsam, çok ama çok mutlu olurum. Pele’nin hakkımdaki düşüncelerine saygı duyuyorum. Ama istatistikler sadece kağıtta yazılı. Sahada neler yaptığınız çok daha önemli. Benim idolüm Maradona. Onunla karşılaştırılmak istemem. O Arjantin için çok farklı bir yerde.”

‘Cristiano Ronaldo ile ilgilenmiyorum’

“Altın Ayakkabı’yı kazandım. Eğer Balon d’Or’u (Dünyanın En İyi Futbolcusu Ödülü) da kazanırsam, bu harika olur. Bu sezon tüm kupaları kazanmak amacındayız. Elbette ligdeki en büyük rakibimiz Real Madrid. Her geçen gün daha da iyi bir takım oluyorlar. Artık takımlar bize daha fazla önlem almaya başladı. Açıkçası bu sezon daha zor kazanıyoruz. Ronaldo ile karşılaştırılmam sadece dışarıdaki insanların yaptıkları bir şey. Ben bunlarla ilgilenmiyorum. Sadece Barça’nın başarısına odaklanmış durumdayım.”

İşte törenin öyküsü

Messi gören Türk!

Lionel Messi ile futbol hayatını devam ettirdiği şu dönemde röportaj yapmak, sanırım her Türk gazetecinin karşısına çıkacak bir fırsat değil. Hele ki büyük takımların birçok medya yasağı koyduğu günümüzde... Haber Müdürümüz Mehmet Demircan, “Messi’ye gidiyorsun” dediğinde heyecanımı belli etmemeye çalıştım. Onay da çıkınca, Türkiye’den sadece FANATİK’in üyesi olduğu ESM’in Altın Ayakkabı Ödül Töreni için Barcelona’ya gittim. Dünyanın en iyi 5 sporcusundan biri olan Messi ile aynı ortamda olmak bile harika olmalıydı, ama şanslıyım ki ben daha fazlasını yapabildim.

Binlerce insan, 90 gazeteci

ESM’in yeni üyesi İspanyol Marca’nın organize ettiği törenin yapıldığı yer Estrella Damm’ın sokağının çıkışları polis tarafından kapatılmıştı. Kapıda binlerce Messi hayranı, sadece İspanya’dan 60 ve 30’un üzerinde yabancı gazetecinin olduğu bir ortamda sanırım Messi’ye en yakın bendim. Marca’nın özel röportajı öncesi hem hediyelerimi hem de sormak istediklerimi yapmak için sadece 7 dakikam vardı. Messi ilk olarak gazeteye uzun uzun baktı, sonra tespihi görünce biraz şaşırdı. Sıradan bir adam ama onun yanında olmak inanın sıradan değilmiş! Gazeteci olsanız da Messi’nin yanında taraftar gibi oluyorsunuz. Utangaç olduğunu biliyordum ama ‘canlısını’ görünce daha iyi anladım. Ödülünü almadan önce onu yalnız bırakmayan Puyol, Xavi, Sportif Direktör Andoni Zubizarette, Başkan Sandro Rosell’e tek tek ‘Merhaba’ dedi. Basketbol takımından Juan Carlos Navarro da oradaydı ki, bu bile adamların birbirlerine olan bağlılığının göstergesiydi.

‘Liverpool’lu Suarez mi?’

Arjantinli yıldıza ödülünü 1960’ta Avrupa’da Yılın En İyi Futbolcusu seçilen 77 yaşındaki İspanyol Luis Suarez verdi. Tören öncesi ESM’deki arkadaşlarla ödülü Suarez’in vereceğini öğrenmiştik. Ancak Hollanda’dan Patrick, onu Liverpool’lu Suarez sandı! Ve bize, “Bu nasıl olur? Suarez ödülü verdiği sırada kendisini yere atmasın” esprisini patlattı. Stresliydi ve bir o kadar yorucuydu ama Messi ile yan yana olduğum anlar adeta rüya gibiydi. İleride, 2 sene önce Messi ile röportaj yapan Kaan Bora gibi benim de futbolla ilgili büyük bir anım oldu . Messi’yi hep takip ettim. Forma imzalatırken bir ara, ‘Yine mi sen?’ gibi bir bakış atmadı değil! Ancak ne olursa olsun sonunda haklı bir gurur yaşadım. Avrupa’nın en iyi 10 gazetesi arasında yer alan ESM üyesi FANATİK’in çatısı altında, Messi’yi Türk futbolseverlerin huzurlarına getirdim.

Baba Messi: Gurur duyuyorum

Lionel Messi’nin ikinci kez kazandığı Altın Ayakkabı’nın ödül töreninde bu kez kardeşi değil, babası Jorge Horacio Messi vardı. Messi’nin Marca için verdiği özel röportaj sırasında biz de kendisiyle kısa bir sohbet gerçekleştirdik. Baba Messi, oğluyla gurur duyduğunu belirterek, “Onun dünya tarafından tanınan bir sporcu olması, hepimizi çok mutlu ediyor. Messi bu noktalara kolay gelmedi, asla kazandığı başarılardan dolayı şımarmadı. Hep daha iyisini yapmaya çalışıyor. Gençlere örnek biri olduğunun farkında ve ona göre davranıyor” diye konuştu.

Marca'da 17 sayfa Leo

Real Madrid’e yakınlığı ile bilinen İspanyol Marca Gazetesi, ESM’in yeni partneri olarak biraz kendisine çalışsa da, iyi bir organizasyon gerçekleştirdi. Ancak Messi’ye, yakında çocuğu olacağı için altın emzik ile minik altın ayakkabı armağan etmeleri güzel bir incelikti. Ayrıca Messi’nin ailesinden bile daha fazla söz sahibi olan Marca, ödül sonrası çıkardığı baskısında Barcelonalı oyuncuya 17 sayfa ayırdı. Ödül öncesinde de Messi’nin çocukluk fotoğraflarına yer veren gazete, Arjantinli yıldızla ilgili tüm detayları paylaştı. Altın Ayakkabı listesinde 1987-88 sezonunda Galatasaray adına 39 gol atan Tanju Çolak’ın ismi de, bu sayfaların içindeydi.

Çok doğru söylemiş Messi.

Geri