Evimi Nasıl Boyamalıyım

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Method
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
20
EXE RANK

Method

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
5 May 2010
Mesajlar
30,484
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Method
[align=center]Evimi Nasıl Boyamalıyım
evimi ne renk boyamalıyım - evimi hangi renge boyamalıyım - evimin dış cephesini hangi renge boyamalıyım - evi nasıl boyamalıyız - evimi dış cephesini ne renk boyamalıyım
[/align]
 
Evinini boyamak isteyen insanların en çok kafasına takılan soru budur. Evimi Nasıl Boyamalıyım ve Evimi Hangi Renge Boyamalıyım. Renk Seçimi tamamlandıktan sonra sırada Bu evi Boyamanın Maliyeti Ne Kadar sorusu çıkacak karşımıza.Kullanılacak Boyanın Markası ve Kullanılacak Boyanın Cinsi arkadan gelir

Evinizi boyamanız gerekiyor. Ama bunun size ne kadara mal olacağını bilmiyorsunuz. Hangi boyayı almalı, nasıl boyamalı, ne tür renkler seçmelisiniz? Bir de boya yaparken dikkat etmeniz gerekenler neler?

Yaz mevsimi evleri boyamanın en iyi zamanı. Duvarlarınızı yeniden renklendirmek, evinizin havasını değiştirmek için karar verdiniz; ama bunun size neye mal olacağını bilmiyor ve hangi oda için nasıl bir boya yaptıracağınıza, ne tür bir boya kullanacağınıza daha karar vermediyseniz bize kulak vermelisiniz. Hele bir de boyacı ile anlaşmak yerine evinizi kendiniz boyamaya kalkışacaksanız önemli ipuçları bulabilirsiniz.

Boya yapmaya karar verdikten sonra renk tercihinden önce hangi tür boya kullanacağınıza karar vermelisiniz. İç mekanlar için fiyatı daha uygun olduğu için çoğunlukla plastik boya kullanılıyor. Ancak renklerin daha kaliteli ve parlak görünmesini istiyorsanız saten boya da yapabilirsiniz. En parlak renkleri veren ise yağlı boya. Ancak bu, duvarlar için değil de daha çok ahşap ve metal yüzeyleri boyamak için uygun olur.
 
Her tarafı boyanacak bir evde, doğru boyama sırası nasıl olmalıdır?
 
Doğru boyama sırası şöyledir:
1. Tavanlar
2. Duvarlar
3. Kapı ve Pencereler
4. Parkeler
 
Dış cephesi ham ahşap ( yani ilk defa boyanacak) olan evimi nasıl boyamalıyım?
Bu durumda önce yüzey hazırlığı yapmanız önerilir. Buna göre; ahşabın nemi %18’i geçmemeli, yüzeyde toz, kir, yağ gibi yabancı maddeler bulunmamalı, budak reçineleri kusturulmalı ya da budaksız parça ile değiştirilmelidir. Bir sonraki adım astarlama adı verilen, ahşabın korunmasına yönelik “Emprenye” işlemini uygulanmasıdır. Son olarak ise vernikli ahşap koruyucu ya da son kat boya ile boyama işlemini tamamlamanız tavsiye edilir.
 
Geri
Üst