Erdoğan'ın Ardından Gül'den de Fransa'ya Tavır

19
EXE RANK

By BuRç-X #

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
By BuRç-X #
Başbakan Tayyip [U]Erdoğan[/U]'dan Sonra [U]Cumhurbaşkanı[/U] [U]Abdullah Gül[/U] de Fransa [U]Cumhurbaşkanı[/U] Nicolas Sarkozy'ye Karşı Sert Tavır Takındı.
[IMG]http://www.haberler.com/haber-...dindan-gul-den-de-fransa-ya-tavir_o.jpg[/IMG]
Başbakan Tayyip [U]Erdoğan[/U]’dan sonra [U]Cumhurbaşkanı[/U] [U]Abdullah Gül[/U] de Fransa [U]Cumhurbaşkanı[/U] Nicolas Sarkozy’ye karşı sert tavır takındı.
Gül, Fransa’da bu yıl Türkiye’nin tanıtımı amacıyla düzenlenecek "Türkiye Mevsimi" etkinliği projesine destek olanlara bugün [U]Çankaya[/U] Köşkü’nde vereceği yemeği iptal etti. Gül’ün bu tavrında [U]Erdoğan[/U]’ın geçen hafta NTV’ye verdiği demeçte, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Türkiye karşıtı tutumunu devam ettiren ve "imtiyazlı ortaklık" ısrarından vazgeçmeyen Sarkozy’ye yönelik eleştirilerinin önemli rol oynadığı belirtildi.

[U]Erdoğan[/U]’ın sözleri [U]Erdoğan[/U], Sarkozy ile Almanya Başbakanı [U]Angela Merkel[/U]’in tutumlarını eleştirip sözü Fransa’da kutlanacak "Türkiye Mevsimi" etkinliğine getirerek şunları söylemişti: "Fransa’da Türkiye Günleri gibi bir şeyi güya bize lütfediyorlar. Mesela ben şu anda onun üzerinde düşünüyorum, yapıp yapmamayı, gidip gitmemeyi değil. Arkadaşlarıma, ’Bir değerlendirelim bu işi’ dedim. Türkiye’ye böyle yaklaşan bir yönetim ile böyle bir konuda ne yapabiliriz? Fransa halkının ne kadarı gelecekte bu tanıtımdan istifade edecek veya gelip tanıtımı yerinde görecek?"

Geri