Dostluk galip gelecek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan By.BuRkay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
10
EXE RANK

By.BuRkay

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Web sitesi
www.netbilgini.com
By.BuRkay
Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Aliağa Petkim basketbol takımı menajeri Birtan Saka, cumartesi günü Halkapınar Salonu'nda ''İzmir derbisi''nde Bornova Belediyespor ile yapacakları maçın galibinin dostluk olacağını söyledi.
Saka, kulüp başkanı Metin Timurhan, basın sözcüsü Turgay Ceylan, basketbol takımının antrenörü Halil Üner, oyuncular Lorenzo Gordon ve Kaan Üner ile Gazi İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek, öğrencilere basketbol ve ekibi hakkında bilgi verdi.
Saka, Bornova Belediyespor'un geçen sezon Beko Basketbol Ligi'ne yükselmesine rağmen, iyi ve mücadeleci oyunuyla dikkati çektiğini belirterek, şöyle dedi:
''Takımlarındaki 4 yabancı, skor yükünü çekiyor. Onları durdurabilirsek maçı kazanacağımıza inanıyorum. Takımımızda cezalı ya da sakat oyuncu bulunmuyor. Maçı kazanmamamız için bir neden yok. Onlar da biz de sahaya kazanmak için çıkacağız. Ancak tüm spor dallarında olduğu gibi basketbolun da bir oyun olduğunu unutmamak gerek. Sonuçta Beko Basketbol Ligi'nde İzmir'i temsil eden 3 güzide takımdan ikisi mücadele edecek ve bir takım galip gelecek. Bu maçın galibi, dostluk olacak.''
Aliağa Spor Kulüp Başkanı Metin Timurhan da, başarılı bir sporcu olmak için eğitimin şart olduğunu, spor yaparken, severken, eğitimin de aksatılmamasını önerdi.
Antrenör Halil Üner ise amaçlarının öğrencilere basketbolu sevdirmek olduğunu, eğitim ve sporun rahatlıkla bir arada yürüyebileceğine savundu.
Üner, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Günün 24 saatlik dilimini programlı şekilde kullanabilirsek eğitim, aile, spor ve özel hayata zaman ayırabiliriz. Basketbolu sevin, ama unutmayın ki basketbolcuların hemen hemen tamamı üniversite mezunudur. Hayatımızı programlı şekilde yaşarsanız her şeyde başarılı olabiliriz.''
Basın Sözcüsü Turgay Ceylan da, aldıkları karar gereğince her maç öncesi okulları gezerek paneller düzenleyeceklerini, Aliağa Petkim Basketbol Takımı'nın Beko Basketbol Ligi'nde olmasının ilçe için büyük bir şans olduğunu kaydetti.
Hedeflerinin ligde kalıcı olmak ve ekol hale gelmek olduğunu bildiren Ceylan, ''Basketbolu sevdirmek için gençlerimizle buluşmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.
Ligde 8. hafta mücadelesinde cumartesi günü saat 15.30'de Halkapınar Spor Salonu'nda oynanacak maç öncesi Bornova Belediyespor ligde 11 puanla 6. sırada yer alırken, 10 puanlı Aliağa Petkim 12. sırada bulunuyor.

Geri