Depardieu'nun Vazgeçtiği 50 Milyon Euroluk Malikâne

4
EXE RANK

~ k u k L a `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
~ k u k L a `
Fransız aktör Gerard Depardieu, yıllık kazancı 1 milyon euroyu geçen Fransız vatandaşlarından yüzde 75 vergi alınmasını protesto ederek malikânesini satışa çıkardı. Belçika'ya taşınan aktör hükümeti eleştirdi
Aslında bu, ünlü oyuncu Gerard Depardieu'nun Fransızları ilk şaşırtması değil. Başına buyrukluğuyla bilinen oyuncu, sürekli alkollü araba kullanırken yakalanması, sıradan biri gibi motosikletle gezmesi ve hatta Azerbaycan'ın resmi tanıtım filminde oynamasıyla Fransız halkında, "yine yaptı yapacağını" hislerini uyandıran biri. Son olarak Fransız hükümetinin yılda bir milyon euronun üzerinde kazananlardan yüzde 75 vergi alacağını açıklaması, sinemadan kazandığı parayı gayrimenkullere yatıran 63 yaşındaki Depardieu'nun yine beklenmeyeni yapmasına neden oldu. Komşu Belçika'da, Fransa sınırına yakın Nechin köyünden mütevazı bir ev satın alan oyuncu, vergiden kurtulmak için Belçika'ya taşınma kararı aldı. Ünlü oyuncu, bu uğurda Paris'teki 19'uncu yüzyıldan kalma dillere destan malikanesini 50 milyon euroya satışa çıkardı. Yemeğe düşkünlüğüyle bilinen ve Paris'te üç restoran sahibi olan Depardieu, ünü 20 yıl önce Hollywood'a uzanan sinema kariyeriyle, Fransa'nın en zenginlerinden biri. Bırakın Fransa'yı, Hollywood'da da yüksek hasılat yapan Green Card (Yeşil Kart) ve Asterix filmleriyle dünyaya kendini ispat eden Depardieu'nun, film başına en az 2 milyon euro aldığı söyleniyor.

BELÇİKA KÖYÜNDEN ALACAK
Onun hakkında bilinen ikinci önemli noktaysa, eski Cumhurbaşkanı, merkezi sağ parti UMP'nin (Halk Hareketi Birliği) başkanı Nicolas Sarkozy'ye olan desteği. Nisan ayındaki son başkanlık seçimlerinde sosyalist aday François Hollande'ın başa gelmesiyle siyasetle arasını açan Depardieu, hükümetin aldığı ağır vergi kararından sonra, soluğu komşu Belçika'da aldı. Cumhurbaşkanı Hollande'ın hükümetinin yıllık toplam kazancı 1 milyon euro alanlardan yüzde 75 oranında vergi almak istemesine itiraz eden Depardieu, işadamı kimliğiyle Belçika'nın Frankofon sınır köyü Nechin'de 520 bin euro değerinde, içinde büyük bir şarap mahzeni olan geniş bahçeli bir ev beğendi. Nechin Belediye Başkanı Daniel Senesael hiç inkâr etmedi. Fransızların ünlü Le Point dergisi, ülkenin en çok kazanan oyuncuları arasında yer alan Depardieu'nun Fransa'da Auchan süpermarket zincirlerinin sahibi ünlü Mulliez ailesi gibi, köye göç eden pek çok zengin işadamı arasına katıldığını duyurdu. Hemen ardından Paris'in ünlü Saint-Germaindes- Pres bölgesindeki bin 800 metrekarelik evini satışa çıkardı. Paris'teki ünlülerin emlakçısı Daniel Feau muhteşem özellikleriyle hayalleri süsleyen malikâneyi internet sitesinden 50 milyon euro fiyatla satışa sundu.

ESKİ OTEL MALİKÂNEYE DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ
Gerard Depardieu'nun 1994'te 25 milyon franka satın aldığı malikâne eskiden bir oteldi. 1820'de yapılan malikânenin 20 odası, 10 yatak odası var.

EN ÖZENLİ MEKÂN MUTFAK
Zemin kattaki büyük mutfak özenle döşenmiş. Yemeğe düşkün olan Depardieu, heykellerle süslediği mutfağı beyaz mermerle döşetmiş.

ANTİK HEYKELLERLE SÜSLÜ HAVUZ
Malikânenin ana binasında antik heykellerle dekore edilmiş kapalı bir havuz da bulunuyor.

'ARTIK FRANSIZ DEĞİLİM' DEYİP PASAPORTU VERDİ
Ünlü oyuncu Gerard Depardieu, Fransa Başbakanı Jean-Marc Ayrault kendisine "sefil zengin" dediği için pasaportunu iade ettiğini açıkladı. Hükümetin yıllık kazancı bir milyon euro'yu geçen Fransa vatandaşlarına yüzde 75 uygulayacağı kararının ardından, geçen hafta Belçika'ya taşınma kararı alan ve bu kararı nedeniyle hükümet tarafından eleştirilen Depardieu, Başbakan'a protestosunun nedenlerini anlatan açık mektup yazdı. Le Journal du Dimanche'e yayınlanan mektubunda, "Onaylamanızı beklemiyorum ama saygı duyabilirsiniz. Fransa'yı terkeden kimse benim gibi aşağılanmadı. Ülkemden gidiyorum çünkü başarı, yaratıcılık, yetenek, farklı olan her şey size göre cezalandırılmalı" diye sitem eden Depardieu, 45 yıllık kariyeri boyunca sinema ve iş yatırımlarından kazandığı gelirlerden 145 milyon euro vergi ödediğini belirtti. Vergi borcunu ödeyerek görevini yerine getirdiğini ifade eden Depardieu, "Tarihi filmlerle vatanıma olan sevgimi kanıtladım.Sayın (François) Hollande'ın başbakanı Sayın Ayrault; siz kimsiniz ki beni yargılıyorsunuz?" diyerek meydan okudu. DIŞ HABERLER

Geri