15
EXE RANK
-AUXERRE. `
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 1 Ara 2009
- Mesajlar
- 15,286
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
Hazırlama süresi 25 dakika
6 kişilik
225 kalori
Malzemeler:
750 ml. vişne suyu
90 gram şeker
180 gram frenk üzümü
600 gram çekirdeği çıkartılmış vişne
Hazırlanışı:
* Vişne suyunu bir tencerede ısıtın.
* Ardından şekeri ilave ederek tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
* Vişne ve frenk üzümlerini karıştırın.
* İçine hazırladığınız şurubu ilave edin.
* Meyveli karışımı soğuğa dayanıklı bir kaba aktarın ve derin dondurucuda soğumaya bırakın.
* Kısa aralıklarla derin dondurucudan çıkarıp üzerinde oluşan buz tabakasını kırın ve tatlının içine karışmasını sağlayın.
* Aynı işlemi sık aralıklarla tekrarlayarak istediğiniz kıvamı elde edene kadar devam edin.
* Buzlu vişneyi yaklaşık 3 saat sonra dondurucudan çıkarın ve bekletmeden servis yapın.
Buzlu vişne tarifini farklı meyvelerle de deneyebilirsiniz. Ancak limon ya da böğürtlen gibi ekşi meyveler kullandığınız takdirde tarifteki şeker miktarını artırmanız gerekebilir..
6 kişilik
225 kalori
Malzemeler:
750 ml. vişne suyu
90 gram şeker
180 gram frenk üzümü
600 gram çekirdeği çıkartılmış vişne
Hazırlanışı:
* Vişne suyunu bir tencerede ısıtın.
* Ardından şekeri ilave ederek tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
* Vişne ve frenk üzümlerini karıştırın.
* İçine hazırladığınız şurubu ilave edin.
* Meyveli karışımı soğuğa dayanıklı bir kaba aktarın ve derin dondurucuda soğumaya bırakın.
* Kısa aralıklarla derin dondurucudan çıkarıp üzerinde oluşan buz tabakasını kırın ve tatlının içine karışmasını sağlayın.
* Aynı işlemi sık aralıklarla tekrarlayarak istediğiniz kıvamı elde edene kadar devam edin.
* Buzlu vişneyi yaklaşık 3 saat sonra dondurucudan çıkarın ve bekletmeden servis yapın.
Buzlu vişne tarifini farklı meyvelerle de deneyebilirsiniz. Ancak limon ya da böğürtlen gibi ekşi meyveler kullandığınız takdirde tarifteki şeker miktarını artırmanız gerekebilir..