Bülent Ersoy ~ Firkat ~ 1987 Avustralya Konseri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Method
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
20
EXE RANK

Method

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Method
101eg.jpg

202tr.jpg

Bülent Ersoy, dünyaca ünlü yıldızların sahne aldığı salonlarda konser verdi. 1980 yılında London Palladium'da ve 1983 yılında Madison Suare Gerdan’da sahne alan ilk Türk sanatçısı oldu. 30 Mart 1997'te ise Ümmi Gülsümden sonra, etnik müzik sazlarıyla Paris Olympia müzikholünde sahne alan ilk sanatçı oldu. Dario Moren o’dan sonra Olympia'da konser veren ilk Türk sanatçısı olan Bülent Ersoy, elli kişiden oluşan orkestrasıyla dört saat süren bir program sundu.Bugüne değin otuzun üstünde albüme imzasını atan sanatçı, Türk Müzik Tarihi'ne ismini altın harflerle yazdırdı ve klasik, alaturka şarkılar alanında gelmiş geçmiş en önemli yorumcular arasında yer aldı. Müzik yaşamı boyunca sayısız ödül aldı. Herkesin takdirini kazanan geniş entervalli ve yüksek volümlü sesi, Japonya'da ses laboratuarlarında yapılan testler sonucu ‘yüzde yüz kusursuz' bulundu ve 1997 yılında Uluslararası Montu Merid Müzik Doktoru unvanıyla ödüllendirildi.Albüm bir arşiv çalışması olarak müzik severler ile buluşturuluyor.

1. Ömrümüzün Son Demi

2. Ölürsem Yazıktır

3. Gezdiğim Dikenli Aşk Yollarında

4. Kıskanırım Seni Ben

5. Çile Bülbülüm Çile

6. Ayrılmaksa Maksadın

7. İtirazım Var

8. Hastayım Yaşıyorum

9. Solsan da Sararsan Yine Gül Pembe Dehensin

10. Kapıldım Gidiyorum Bahtımın Rüzgarına

11. Sazlar Çalınır Çamlıcanın Bahçelerinde

12. Kalenin Bedenleri