Barbeküde sandviç biftek

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
6 parça yağsız but biftek
(1.5 cm kalınlığında dilimlenmiş)
3 adet soğan
12 adet ince dilimlenmiş kepekli ekmek
Yarım fincan zeytinyağı
Marine etmek için
1 bardak kırmızı şarap
Yarım bardak zeytinyağı
1 diş sarımsak
2 çay kaşığı taze zencefilSANDVİÇ BİFTEK TARİFİ
İnce kıyılmış soğanları 10-15 dakika ya da pembeleşene dek pişirin. Barbeküyü orta sıcaklıkta tutun. Biftekleri az yağlı barbeküde 3-5 dakika ya da istediğiniz kadar pişirin. Marine etmek için şarabı, yağı, ezilmiş sarımsağı ve zencefili bir kapta karıştırın. Derin olmayan ya da seramik bir kaba geçirdiğiniz karışımı bifteklerle birlikte ağzını kapatarak 2-3 saat buzdolabında bekletin. Fırçayla az yağladığınız ekmekleri barbeküde her iki tarafı da 1-2 dakika kızaracak kadar pişirin. Sandviçi hazırlamak için 6 ekmeği yan yana koyarak üzerlerine biftek, soğan ve diğer ekmek dilimlerini yerleştirin.Sıcak olarak servis edin.
 
Geri
Üst