20
EXE RANK
`korkunc` `FENA`
Fexe Kullanıcısı

İlk olarak Computex 2011 fuarında ASUS Yönetim Kurulu BaşkanıJonney Shih‘in renkli sunumuyla tanıtılan PadFone‘un seri üretimi gerçekleşmemiş ve belirsiz bir tarihte yenilenerek tekrar duyurulacağı bildirilmişti. Nihayet Modaco’nun kurucusu Paul O’Brien, akıllı telefon ve tablet bilgisayarı aynı konseptte birleştiği PadFone’un Mobil Dünya Kongresi 2012‘de yeniden tüketicinin beğenisine sunulacağını açıkladı.
Son zamanlarda yapılan söylentilerin çoğunda ASUS PadFone’un Nvidia Tegra 3 çipsetini taşıyacağı iddia ediliyor. Fakat halihazırda cihazınQualcomm Snapdragon S4 MSM8960‘lı test sonuçları ortaya çıktı. Üstelik The Verge sitesinden Sean Hollister, telefon-tableti 28nmmimarisinin kullanıldığı çift çekirdekli Krait işlemcilere sahip MSM8960 çipsetli prototipini gördüğünü ifade etmişti. Yine de final cihazın nasıl olacağını şimdiden kesin ifadelerle belirtemeyiz.
PadFone’un görünüşü konusunda oldukça iyi iş çıkaran ASUS, buna rağmen yeniden tasarlanmış bir modelin tanıtılacağını söylemişti. Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemi versiyonunu taşıyacak olan yeni ürün, bu yazılım ile tam performans sağlayacaktır. Ayrıca önceki telefon prototiplerindeki fiziksel dolaşım butonları da kaldırılacak.
ASUS Transformer TF101 modelinin klavye standıyla uyumlu olan cihazın yeni tasarlanmış haliyleTransformer Prime TF201 ile de uyumlu olması bekleniyor. Yüksek satış rakamlarına ulaşması tablet aksesuarının fiyatına bağlanan PadFone, umarız Transformer serisinin klavye standları gibi en fazla 150 Dolar seviyesindeki aksesuarıyla piyasaya sürülür.
Hem tablet hem de telefon tecrübesi yaşatacak olsa da fiyat dengesi sağlanamazsa türünün tek örneği ASUS Padfone projesinin başarısızlıkla sonuçlanabileceğini düşünüyoruz. 27 Şubat‘taki MWC 2012 etkinliğini merakla bekliyor olacağız.
Eski PadFone modeline ait inceleme, tasarım, tanıtım ve Computex 2011′deki duyurudan bir kesitin yer aldığı videoları aşağıdan izleyebilirsiniz.