Android 4.1 Jelibon(Jelly Bean) ile Android işletim sistemi hiç olmadığı kadar akıcı olacak!

1
EXE RANK

Musterbild

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Musterbild
Android 4.1 Jelibon(Jelly Bean) ile Android işletim sistemi hiç olmadığı kadar akıcı olacak!
4.1 sürümü ile Android cihazların çoğu zaman öne çıkan özellikleri arasında olan donanımları artık daha aktif olarak kullanılacak. 4.0 Dondurmalı Sandviç (Ice Cream Sandwich) sürümü ile donanımsal hızlandırmayı hayatımıza sokan Google, 4.1 Jelibon (Project Butter) sürümünde bu adımını koşma adımına dönüştürüyor ve animasyonları 60fps(fps= kare/saniye) ile işleyecek ve pürüzsüz bir kullanım sunacak.
Bu daha önce iOS cihazlarda 30fps olarak kullanılan bir yöntemdi. Ancak 30fps’nin hızlı geçişlerde yetmediği ve sabit hızla geçişlere devam etmesi Android kullanıcılarının alışık olduğu hızlı geçişleri sunamıyordu ne yazık ki. Google 4.1 Jelibon sürümü ile 60fps’lik animasyonları tarayıcıda, sayfa geçişlerinde, menülerde yani hareket olan her yerde kullanmayı hedefliyor.
Grafik işlemcilerin(GPU), işlemcilere(CPU) göre performans, güç ve güç tüketimi konusunda onlarca kat güçlü olması hareketlerin işlenmesini oldukça kolaylaştıracaktır. Hatta konferanstaki bir soru da : “CPU’yu sabit tutup, GPU’ya dar boğaz yapmayacak güçte olmasını ve yapılacak işlemmlerin GPU üzerinden çalıştırılmasını oyunlarda ise GPU’dan tam verim için CPU’nun GPU’ya yardım etmesi nasıl olur?” idi. Cihazınızın donanımını artık beklediğiniz performansta kullanabileceksiniz.
Nexus S, Galaxy Nexus, Motorola Xoom cihazların kullanımına sunulacak Android 4.1 Jelibon sürümü ilerleyen dönemlerde diğer cihazlara da geleceği belirtiliyor. Buraya küçük bir not düşmek istiyorum. Galaxy S3′ün kaynak kodlarının yayınlanması gelecek Android sürümlerini almasında(resmi veya Custom romlar ile) ve güncellemeyi alan ilk cihazlar arasında yer almasında rol oynayacağı belirtiliyor. Bekleyip göreceğiz.

Geri