Adanaspor düştü, Dura köpürdü !.. ..

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
-k1nq`LioN*
Türkiye Basketbol 2. Ligi'ne geçen yıl çıkan Adanaspor BŞB., deplasmandaki son maçında grubun güçlü takımlarından Ormanspor'u 86-83 yenmesine rağmen, küme düştü..

tevrizDura01.jpg

Maç başladıktan beş dakika sonra rakibi olan İstanbul BŞB’nin, Darüşşafaka’yı yenmesinden dolayı oldukça kalabalık bir yönetim ile giden kafile büyük üzüntüye boğuldu. Başkan Tevriz Dura ve Yönetim Kurulu üyeleri kırk dakikayı gözyaşları içerinde tamamladılar. Adana’ya gelene kadar kimsenin ağzını bıçak açmadı.

Başkan Dura, "Söyleyecek sözler bulamıyorum. Türk basketbolu kaybetti, Adana kaybetti, bizler kaybettik. Gerçekten son yıllarda büyük işler beceren, Türk Basketbolu’na çağ atlatan basketbol federasyonumuz var. Fakat üzülerek şunu gördüm bu ligde. Basketbolun duayenleri dediğimiz insanlar, “Sakın son haftalara işini bırakma, İstanbul takımları Adamı boğarlar-Anadolu Kulübü olduğun için küme düşürürler.” Şimdi ben takım ismi versem, oynanan maç isimlerini söylesem bunlar bir yasal suç olacak! Belgelendir denilecek. Bunları tespit etmek çok zor değil. Kritik pozisyondaki çekiştiğimiz birkaç rakibin oyuncularını ve yöneticilerini son bir aydır yaptıkları telefon konuşmaları incelense inanıyorum ki çok şeyler ortaya çıkacak. Çoluğumuzun çocuğumun rıskını vererek, her türlü zorluklara katlanarak bu takımı 2. Lig’e çıkardık. Bu ligin önemini tüm Adana’ya anlatmak istediğimize rağmen kasıtlı anlamak istemeyenler vardı. Hatta Büyük Adanaspor Taraftarı’nı etkilemeye çalışan içimizdeki İrlandalılar vardı. Halbuki bu takım benim, bizim değil! Tüm Adanasporlular'ın takımı idi. 1954 yılında kurulan kulüp, bu kulüptü! Futbol takımında bu kulübün bir parçası idi. Daha doğrusu ana kulüpten verilmiş, bir şube idi. En çok üzüldüğüm bir noktada bize olağan üstü maddi-manevi destek veren Sayın Fahri Başkanımız Mustafa Tuncel, CHP Büyükşehir Meclis Üyelerimiz Hüsnü Karadeli-Necmettin Atay, yaklaşık üç dört yıldır bu takıma tesislerini açan, bu takımı dört defa iddaa oyunlarına sokan, kulübümüzün bir dediğini iki etmeyen Gençlik Spor İl Müdürü’müz Sayın Fazlı Bayram Hadi’yi üzdüğümüz için kendilerinden özür diliyorum. Üzülmesinler, desteklerini esirgemesinler… Bu takım tekrar ya çıkacak, ya çıkacak! Tabi en çok üzüldüğüm bir noktada Adanaspor Basketbol Takımı’nın kendi kulüpleri olduğunun farkına varan tüm taraftar gruplarına… Beko Ligi’ne çıkarak Adanaspor’u izlettirmek boynumuzun borcu idi. Bizim şansımıza son yıllarda ilk defa üç takım küme düşürüldü. Son maçımız Pertevniyal’i de kazanarak 8 galibiyetle küme düşen tek takım biz olacağız. Özellikle Adana’da oynadığımız final maçında bu büyük taraftarın müthiş heyecanlarını, takımlarına canı gönülden destek verdiklerini gördüm ve ağladım. Böyle bir atmosferi yakalamışken küme düşmemiz taraftarlarımızı bu ligi izletmemenin üzüntüsü içerisindeyim. Tüm Adanaspor Taraftarları’ndan başarısızlığımızdan dolayı özür diliyorum. Tüm Adana’dan özür diliyorum. Bu takım düşmüş ise çok suçlu aranmasına gerek yok! Tek suçlu benim, demek ki ben takımımı iyi yönetememişim. Allah bana sağlık ve ömür verir ise Adana destek verirse, taraftarımız destek verirse hayalini kurduğumuz Beko Basketbol Ligi’ne bir gün çıkacağız. Son sözüm beni ve kulübümü haksız yere bin bir iftiraları ve yalanları ile bu kulübü ceza kuruluna sevk edenler, tertemiz bir maçta hayali bir şekilde sahaya seyirci indi diyenlerin vicdanları rahat mı? Bu ligde bitmesi gereken sonuçlar ile bitmeyen, buna çanak açan, ki bu kulüpler kendilerini iyi bilir! Vicdanen rahat mısınız? En az 200-300 kişinin ekmeği ile oynadınız! Bir gün bu acıyı sizler de tadacaksınız…. Kaçış yolunuz yok! Adana’da bu kulübün kapanmasını isteyenler şimdi rahat mı uyuyorsunuz, yoksa vicdanen rahatsızlık mı duyuyorsunuz? Bu İrlandalılar'ı bizleri yaratan Allah’a havale ediyorum. Şunu unutmayın, bu kulüp kapanmayacak! Arması-renkleri satılmayacak! Bayrağı dalgalanacak, inmeyecek! Sizlerin engellemelerine rağmen bu lige tekrar çıkacağız!” diyerek sözlerini tamamladı.

Geri