Aa Ödüllü Fotoğraflar Sergisi Açıldı

15
EXE RANK

-AUXERRE. `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
-AUXERRE. `
Anadolu Ajansı (Aa) Foto Muhabirlerinin Çektiği Fotoğraflardan Oluşan 'Aa Ödüllü Fotoğraflar Sergisi', İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde (İeü) Törenle Açıldı.

İEÜ fuaye alanındaki serginin açılışına AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi, AA Yönetim Kurulu Üyesi Reşat Yazak, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu ve İEÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Atilla Sezgin, TRT İzmir Bölge Müdürü Muharrem Acar, RTÜK Bölge Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, AA Fotoğraf Haberleri Müdürü Abdurrahman Antakyalı, AA İzmir Bölge Müdürü Muammer Başkan, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel,ulusal ve yerel yayın kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Bengi, sergi açılışında yaptığı konuşmada, Anadolu Ajansı'nın Kurtuluş Savaşı'nın en yoğun olduğu, cephelerde iletişimin koptuğu, zaman zaman zaferlerin duyurulamadığı ve Büyük Önder Atatürk'ün ifadesiyle ''iletişimin zorunlu ihtiyaç olduğu'' bir dönemde kurulmuş, Türkiye'nin ilk milli kurumu olduğunu söyledi.

Kurumun bu yıl 6 Nisan'da 90'ıncı yılını kutlayacağına dikkati çeken Dr. Hilmi Bengi, tarihsel açıdan da önem taşıyan bir kurumun çalışanlarının çektiği fotoğrafları paylaşmanın gurur verici olduğunu ifade etti.

Bengi, sergide yer alan her bir fotoğrafın başlı başına bir haber niteliği taşıdığını, bir foto muhabiriyle, fotoğraf sanatçısının ortaya koyduğu eserin de o fotoğrafın haber özelliği taşıyıp taşımaması noktasında ayrıldığını anlatarak, sergideki fotoğraflar hakkında bilgiler verdi.

Serginin ilk sırasında yer alan ''Dana Ferhat'' fotoğrafının AA İzmir Bölge Müdürü Muammer Başkan tarafından Sivas'ta görev yaptığı dönemde çekildiğini dile getiren Dr. Hilmi Bengi, ''Ferhat'' ismi verilmiş bir d******, Murat 124 marka bir otomobilin arka koltuğunda taşınmasını gösteren bu fotoğrafa, İngiliz yayın kuruluşu The Guardian'ın birinci sayfadan yer verdiğini ve tüm dünyada tanınan bir fotoğraf olduğunu hatırlattı.

Bengi, AA Fotoğraf Haberleri Müdürü Abdurrahman Antakyalı ve foto muhabiri Tolga Adanalı'nın, sırasıyla bir sevgililer gününde ve Pekin Olimpiyatları sırasında çektikleri fotoğrafların hikayelerinden de örnekler vererek, ''Anadolu Ajansı foto muhabirleri, sadece deklanşöre basan değil, tarihe iz bırakan, dönemin hikayesini yazan insanlardır'' dedi.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Atilla Sezgin ise Anadolu Ajansı'nın, Atatürk'ün basınla ilişkilere verdiği önemi simgeleyen köklü bir kurum olduğunu, AA ile daha yakın ilişki içerisinde çalışmalar yapmayı istediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Ekrem Demirtaş, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi'ye üniversitenin anı amblemini hediye etti.

Daha sonra katılımcılar, AA foto muhabirlerinin 1994 ile 2009 yılları arasında değişik kategorilerde ödül alan fotoğrafları arasından seçilen 35 fotoğrafın yer aldığı sergiyi gezdi.

İEÜ Fuaye Alanı'ndaki sergi 5 Marta kadar açık kalacak.

Geri