Gulasch

11
EXE RANK

~TiM[e]-oVeR~

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
2 Kas 2008
Mesajlar
11,101
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Web sitesi
www.google.com
~TiM[e]-oVeR~

Gerekenler:

1 kg dana eti (kusbasi dogranmis,yagsiz ve kemiksiz)
1 kg sogan (irice dogranmis)
1 yk un
2-3 tatli toz kirmizi biber (eger bulabilirseniz unlu macar biberlerinden)
1 yk salca
3 defne yapragi
sivi yag, uzerini gececek kadar su
agiz tadiniza gore tuz (yemek pistikten sonra eklenip bir on dk daha kaynatilacak)
1-2 yk suzme yogurt (rahm) *
Yapilisi:

Etler tencerede isitilan yagin icine atilarak soldurulur,suyunu cektikleri zaman tabaga cikarilarak hemen yag ilavesiyle birlikte soganlar kavrulur
nokta.gif
Seffaf bir renk aldiklari zaman icine toz biberleri ve salcasi eklererek bir iki dk kavrulur
nokta.gif
Uzerine etler bosaltilir ve unu eklenerek kavrulmaya devam edilir
nokta.gif
Iyice karisinca icine defne yapraklari ve suyu ilave edilir
nokta.gif
Kaynadiktan sonra isi seviyesi en aza indirilerek tencerenin kapagi kapali olarak 1-2 saat pisirilir
nokta.gif
Gerekirse uzerini gecmeyecek kadar su ilavesi yapilir
nokta.gif
Bu surenin sonunda tuzu eklenir ve bir iki tasim daha kaynattiktan sonra sogumaya birakilir
nokta.gif
Birkac saat dinlendirdikten sonra tekrardan bir yarim saat daha pisirilir
nokta.gif
Soganlarin neredeyese kaybolacak kadar pisirilmesi gerekir
nokta.gif
nokta.gif
nokta.gif
Suyu eger azalmissa icine pisme suresi boyunca azar azar eklenir
nokta.gif
nokta.gif
nokta.gif
Kaynakwh webhatti.com: Kaynakwh webhatti.com: [IMG]http://www.webhatti.com/smiley.gif[/IMG] [IMG]http://www.webhatti.com/smiley.gif[/IMG]


Gulasch-big.jpg
 
Geri
Üst