Sachertorte

11
EXE RANK

~TiM[e]-oVeR~

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
2 Kas 2008
Mesajlar
11,101
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Web sitesi
www.google.com
~TiM[e]-oVeR~
hazırlama: 20 dakika
pişirme: 1,5 saat (ılık fırında)

120 gr
nokta.gif
un
140 gr
nokta.gif
tereyağı
160 gr
nokta.gif
şeker Kaynakwh webhatti.com: [IMG]http://www.webhatti.com/smiley.gif[/IMG]
180 gr
nokta.gif
bitter çikolata
10 yumurta
1 kavanoz kayısı marmeladı
glasaj için:
200 gr
nokta.gif
şeker
200 cl
nokta.gif
su
200 gr
nokta.gif
bitter çikolata
Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın Beyazları derin bir kaba koyarak elektrikli yumurta çırpıcısı ile karbeyaz haline gelinceye kadar çırpın
nokta.gif
Fırmı 130 derecede çok hafif ısıtın
nokta.gif
Küçük bir tencereye 2 çorba kaşığı su koyun
nokta.gif
İçine çikolatayı kırarak atın ve çok hafif ateşte, yavaş yavaş karıştırarak eritin
nokta.gif
Erimiş çikolatayı ılık tutun ki donmasın
nokta.gif
Bu işlemi "bain-marie"de de yapabilirsiniz
nokta.gif
Tereyağını şeker ile birlikte bir elektrikli çırpıcı ile krem haline gelinceye kadar çırpın
nokta.gif

İçine erimiş çikolatayı eklerin, iyice karıştırıp 8 yumurtanın sarısını tek tek kanama ilave edin
nokta.gif
En son karbeyaz haline getirdiğiniz yumurta beyazlarını ekleyin
nokta.gif
Karışımı alttan üste doğru tahta bir kaşıkla devirerek karıştırın
nokta.gif
Kaşığı karışımın içinde çevirerek karıştırmayın ki karbeyazlarınız kırılmasın
nokta.gif
Daha sonra unu eleyin ve karışımın üzerıne yine alttan üste doğru çevirerek ekleyin
nokta.gif
Pasta kabının dibini tereyağı ile yağlayın, dibine biraz un serpin ve unun fazlasını, pasta kabını ters çevirip, kabın altına vurarak alın
nokta.gif

Pasta kabına karışımınızı boşaltıp ılık fırında 1
nokta.gif
5 saat pişirin
nokta.gif
Pastanız pişince fırından alın, kabından çıkarıp, fırın ızgara telinde soğumaya bırakın
nokta.gif
Izgara telini fırından çıkarmayı unutmayın
nokta.gif

Kayısı marmeladını küçük bir kapta eritin
nokta.gif
Soğumuş pastayı ortasından enine olarak ikiye bölün
nokta.gif
Marmeladı pastanın alt kısmının ortasına yayın
nokta.gif
Pastanın üst kısmını kapatın
nokta.gif
Kaynakwh webhatti.com: [IMG]http://www.webhatti.com/smiley.gif[/IMG]
Küçük bir kaba suyu şekerle birlikte koyup kaynatın
nokta.gif
İçine bitter çikolatayı kırarak atın
nokta.gif
Kısık ateşte tekrar birlikte kaynatın
nokta.gif
Koyulaşınca pastanın üzerine yavaş yavaş dökün
nokta.gif
Glasaj karışımınız ne kadar koyu olursa, pastanız o kadar güzel olur
nokta.gif
Pasta soğuyup glasaj donduktan sonra, yanında çırpılmış krem ile servis yapın
nokta.gif


werbung3.jpg
 
Geri
Üst