11
EXE RANK
~TiM[e]-oVeR~
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 2 Kas 2008
- Mesajlar
- 11,101
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 39
- Web sitesi
- www.google.com
hazırlama: 20 dakika
pişirme: 1,5 saat (ılık fırında)
120 gr
un
140 gr
tereyağı
160 gr
şeker Kaynakwh webhatti.com: [IMG]http://www.webhatti.com/smiley.gif[/IMG]
180 gr
bitter çikolata
10 yumurta
1 kavanoz kayısı marmeladı
glasaj için:
200 gr
şeker
200 cl
su
200 gr
bitter çikolata
Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın Beyazları derin bir kaba koyarak elektrikli yumurta çırpıcısı ile karbeyaz haline gelinceye kadar çırpın
Fırmı 130 derecede çok hafif ısıtın
Küçük bir tencereye 2 çorba kaşığı su koyun
İçine çikolatayı kırarak atın ve çok hafif ateşte, yavaş yavaş karıştırarak eritin
Erimiş çikolatayı ılık tutun ki donmasın
Bu işlemi "bain-marie"de de yapabilirsiniz
Tereyağını şeker ile birlikte bir elektrikli çırpıcı ile krem haline gelinceye kadar çırpın
İçine erimiş çikolatayı eklerin, iyice karıştırıp 8 yumurtanın sarısını tek tek kanama ilave edin
En son karbeyaz haline getirdiğiniz yumurta beyazlarını ekleyin
Karışımı alttan üste doğru tahta bir kaşıkla devirerek karıştırın
Kaşığı karışımın içinde çevirerek karıştırmayın ki karbeyazlarınız kırılmasın
Daha sonra unu eleyin ve karışımın üzerıne yine alttan üste doğru çevirerek ekleyin
Pasta kabının dibini tereyağı ile yağlayın, dibine biraz un serpin ve unun fazlasını, pasta kabını ters çevirip, kabın altına vurarak alın
Pasta kabına karışımınızı boşaltıp ılık fırında 1
5 saat pişirin
Pastanız pişince fırından alın, kabından çıkarıp, fırın ızgara telinde soğumaya bırakın
Izgara telini fırından çıkarmayı unutmayın
Kayısı marmeladını küçük bir kapta eritin
Soğumuş pastayı ortasından enine olarak ikiye bölün
Marmeladı pastanın alt kısmının ortasına yayın
Pastanın üst kısmını kapatın
Kaynakwh webhatti.com: [IMG]http://www.webhatti.com/smiley.gif[/IMG]
Küçük bir kaba suyu şekerle birlikte koyup kaynatın
İçine bitter çikolatayı kırarak atın
Kısık ateşte tekrar birlikte kaynatın
Koyulaşınca pastanın üzerine yavaş yavaş dökün
Glasaj karışımınız ne kadar koyu olursa, pastanız o kadar güzel olur
Pasta soğuyup glasaj donduktan sonra, yanında çırpılmış krem ile servis yapın
pişirme: 1,5 saat (ılık fırında)
120 gr

140 gr

160 gr

180 gr

10 yumurta
1 kavanoz kayısı marmeladı
glasaj için:
200 gr

200 cl

200 gr

Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın Beyazları derin bir kaba koyarak elektrikli yumurta çırpıcısı ile karbeyaz haline gelinceye kadar çırpın







İçine erimiş çikolatayı eklerin, iyice karıştırıp 8 yumurtanın sarısını tek tek kanama ilave edin






Pasta kabına karışımınızı boşaltıp ılık fırında 1




Kayısı marmeladını küçük bir kapta eritin




Küçük bir kaba suyu şekerle birlikte koyup kaynatın






